Όπως μας είχε προϊδεάσει στα μέσα Νοεμβρίου, η Hennessey ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 15 Δεκεμβρίου και στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της η έκδοση παραγωγής του Venom F5.

Το αμερικάνικο hypercar θα διαθέτει έναν 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”. Αυτός είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και χάλυβα, και στις δοκιμές που έχουν γίνει για την εξέλιξη του, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η απόδοση του έφτασε του 1.817 ίππους (ή 1.840 μετρικούς ίππους), με τη ροπή να αγγίζει τα 1.617 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ.

1

Αυτά τα νούμερα τον καθιστούν τον δυνατότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης που συναντάμε σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, με στόχο της Hennessey να είναι το ορόσημο των 500 χλμ/ώρα.

Η εταιρία σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή 24 αυτοκίνητα, με τα μισά να πηγαίνουν σε πελάτες της στην Αμερική και τα υπόλοιπα να πωλούνται σε διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με την εταιρία, το αυτοκίνητο θα είναι εξίσου ικανό στην πίστα και στον δρόμο, και σχεδιαστικά θα φέρει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρία στην έκθεση της Γενεύης του 2018.