Mercedes: Εντυπωσιακός ο Russell, αλλά ο Hamilton εξακολουθεί να είναι το σημείο αναφοράς

Σχετικά άρθρα

Ο Andrew Shovlin, ο επικεφαλής μηχανικός της Mercedes μίλησε και αυτός για την απόδοση του George Russell στο GP του Σακχίρ, λέγοντας πως η ομάδα εντυπωσιάστηκε από το πως ο Βρετανός αντιμετώπισε την πίεση του αγώνα.

Ο Shovlin είπε πως η ομάδα γνώριζε πως ο Russell θα ήταν γρήγορος, αλλά εντυπωσιάστηκε με την ταχύτητά του, με την σιγουριά και την πειθαρχία που έδειξε, αλλά και με το πως διαχειρίστηκε την πίεση και τις αναποδιές που του έτυχαν κατά την διάρκεια του αγώνα. Όπως τόνισε, ήταν ήρεμος ακόμη και υπό πίεση, κάτι που δείχνει το πόσο καλός οδηγός είναι, ενώ ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Mercedes πρόσθεσε πως εντυπωσιάστηκε από το πόσο εύκολα ο Russell προσαρμόστηκε στην W11, κάτι που δεν το περίμενε η ομάδα να συμβεί τόσο γρήγορα.

Ο Toto Wolff από την μεριά του είπε πως η Mercedes δεν πρέπει να παρασυρθεί από την απόδοση του Russell στο GP του Σακχίρ, απαντώντας σε εκείνες τις φωνές που λένε πως πλέον η Mercedes δεν χρειάζεται τον Hamilton. Ο Wolff επέμεινε πως ο Lewis Hamilton παραμένει το σημείο αναφοράς στην ομάδα, τονίζοντας τον ρόλο που έχει παίξει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ώστε η Mercedes να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Νομίζω ότι ο Lewis Hamilton κερδίζει τόσα πολλά και τόσους πολλούς τίτλους, επειδή είναι ο καλύτερος οδηγός στο καλύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή. Και είμαστε πολύ ταπεινοί για αυτό, γιατί δεν είναι δεδομένο ότι θα του παρέχουμε πάντα το καλύτερο μονοθέσιο.

Δεν κάνει μόνο ο οδηγός την διαφορά, ούτε μόνο το μονοθέσιο. Είναι ο συνδυασμός των δύο. Ο Lewis εξακολουθεί να είναι το σημείο αναφοράς, είναι ο καλύτερος οδηγός εκεί έξω. Το έχει αποδείξει με τα ρεκόρ και τους παγκόσμιους τίτλους του. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε αυτό το στάδιο από μια εκπληκτική εμφάνιση από ένα παιδί που έχει λαμπρό μέλλον στην Formula 1. Ο Lewis εξακολουθεί να είναι το σημείο αναφοράς.

Ο Wolff επέμεινε ότι η απόδοση του Russell δεν θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στις διαπραγματεύσεις της ομάδας με τον Hamilton για το νέο του συμβόλαιο.

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο Lewis είναι με την ομάδα οκτώ χρόνια. Είναι μέλος της ομάδας έχοντας πετύχει μεγάλες επιτυχίες. Τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν προκαλούν καμία αλλαγή στις διαπραγματεύσεις μας.

Νομίζω ότι δεν θα ήταν δίκαιο γι’αυτόν, αλλά και για την Mercedes, γιατί θα μπορούσε ο George να μην είχε κάνει την εμφάνιση που έκανε. Σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν νομίζω πως ο Lewis θα έλεγε “περιμένετε ένα λεπτό τώρα, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα”.

Η σχέση μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά.

Το αφεντικό της Mercedes πρόσθεσε πως η ομάδα θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο Hamilton να συμμετάσχει στο τελευταίο GP της σεζόν στο Αμπού Ντάμπι, γι’αυτό και θα περιμένει μέχρι τέλους. Αύριο, στη συνέντευξη τύπου του αγώνα, θα συμμετέχει ο Russell για λογαριασμό της Mercedes, με τον Wolff να λέει:

Υπάρχουν ακόμα κάποια ερωτηματικά σχετικά με το ποιος θα βρίσκεται στο μονοθέσιο αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αμπού Ντάμπι. Η κατάσταση του Lewis βελτιώνεται, αλλά δεν ξέρουμε εάν τελικά πάρει το ok από τους γιατρούς για να οδηγήσει. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον έχουμε στο μονοθέσιο και ξέρουμε ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό.

Αλλά η υγεία του είναι η κύρια προτεραιότητά μας, οπότε θα δούμε ποια είναι η κατάσταση και μετά θα κάνουμε το τηλεφώνημα.

Ο Hamilton χρειάζεται τέσσερα αρνητικά τεστ για να μπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς και άδεια από κυβερνητικούς αξιωματούχους που επιβλέπουν τις αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής στον αγώνα. Ο Hamilton θα μπορούσε να συμμετέχει απευθείας στις κατατακτήριες και στον αγώνα, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την υγεία του Βρετανού και από τα τεστ κορωνοϊού που θα κάνει, τα οποία θα πρέπει να βγουν αρνητικά.

Ο Wolff ξεκαθάρισε πως ο Bottas θα είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της Mercedes και το 2021, μιας και έχουν υπογράψει συμβόλαιο και πιστεύουν σε αυτόν, ενώ ο Russell έχει συμβόλαιο με την Williams και για το 2021.

Τέλος ο Wolff είπε πως στο GP του Άμπου Ντάμπι τα μονοθέσια της ομάδας θα έχουν έναν ελαφρώς διαφορετικό χρωματισμό το Σάββατο και την Κυριακή, μιας και πάνω στα μονοθέσια θα βρίσκονται τα ονόματα όλων των τεχνικών και μηχανικών της ομάδας, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο η Mercedes να τους τιμήσει για την προσφορά τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...