McLaren: Οι πελάτες μας δεν θέλουν μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Πρακτικά όλες οι ανταγωνίστριες εταιρίες της McLaren έχουν ή θα προσθέσουν σύντομα στη γκάμα τους ένα SUV μοντέλο, καθώς αυτό επιτάσσει η εποχή και οι καταναλωτές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Mike Flewitt, οι πελάτες της εταιρίας του δεν θέλουν να δουν ένα τέτοιο μοντέλο με τα σήματα της McLaren, και τονίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ταχεία ανάπτυξη της εταιρίας, όπως αυτή που αναζητά η Aston Martin, λέγοντας:

Ελπίζω ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν σωστά για την Aston. Ωστόσο, μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε συντηρητικοί ή φιλόδοξοι με αυτό που έχουμε κάνει με τη McLaren, γιατί έχουμε κάνει πολλά σε οκτώ χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, η McLaren έχει στη γκάμα της αρκετά μοντέλα (540C, 570S, 570GT, 600LT, 720S, 765LT, Elva, Speedtail), ενώ ετοιμάζεται για το Artura και το Sabre. Αλλά η παραγωγή παραμένει χαμηλή, και σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας αυτή δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τις 5.000 μονάδες ετησίως, με τον Flewitt να προσθέτει:

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν 10.000 McLaren για πώληση. Εάν λαμβάνουμε ένα μήνυμα από τους πελάτες μας, είναι να μην κατασκευάζουμε πάρα πολλά αυτοκίνητα.

Αυτό, όμως, έρχεται σε αντίθεση με τα οικονομικά της εταιρίας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της McLaren προέρχεται από την πώληση των αυτοκινήτων της, αλλά η πτώση της ζήτησης εξαιτίας του νέου κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση 1.200 υπαλλήλων της, αλλά και την πώληση του 33% της αγωνιστικής της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 το 84% των εσόδων της McLaren προήλθε από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, με την ομάδα της F1 να φέρνει το 12%, και το τμήμα εφαρμοσμένης τεχνολογίας να αντιπροσωπεύει μόλις το 4% του τζίρου της εταιρίας. Για το 2020, η εταιρία με έδρα το Woking της Αγγλίας εκτιμά ότι θα πουλήσει μόλις 1.500 αυτοκίνητα (σε σύγκριση με 4.662 μονάδες το 2019).

Συνεχίζοντας, ο Flewitt μίλησε για το νέο πλαίσιο και τα plug-in υβριδικά μοντέλα που θα βγάλει στο μέλλον η McLaren, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατασκευάσει σύντομα ηλεκτρικά μοντέλα, λέγοντας:

Η μάρκα μας είναι πλήρως συνδεδεμένη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα supercars και τα αυτοκίνητα οδηγών. Είναι πολύ νωρίς για να επεκτείνουμε τη μάρκα σε άλλους τομείς και να προσπαθούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την πίστη για ένα προϊόν που σαφώς δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία μας.

Για τα plug-in υβριδικά είπε πως είναι αναγκαία προκειμένου η εταιρία να πιάσει τους στόχους των αυστηρότερων κανονισμών εκπομπών ρύπων. Όπως είπε, μετά το 2022-23, η McLaren θα παρουσιάζει μόνο plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

ΠηγήWheels

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...