3 ολοκαίνουργιa Lexus LFA πουλήθηκαν το 2020 στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Εκτός από την Dodge Viper και το Lexus LFA σημείωσε πωλήσεις μέσα στο 2020 στις ΗΠΑ. Το ιαπωνικό supercar που κατασκευάστηκε σε μόλις 500 μονάδες, σταμάτησε να κατασκευάζεται από το 2012 και εντός του προηγούμενου έτους 3 ολοκαίνουργια LFA πουλήθηκαν για πρώτη φορά (ακόμη 3 είχαν πουληθεί το 2019). Σύμφωνα με τα στοιχεία, πλέον απομένει μόλις ένα απούλητο LFA στις ΗΠΑ.

Αρχικά, η Lexus είχε δηλώσει ότι είχε την πρόθεση να παραλάβει νέες παραγγελίες μόνο από τους πελάτες της, ώστε να αποφευχθεί η μείωση των τιμών και η κερδοσκοπία.

Ωστόσο, το 2010, όταν οι παραγγελίες για το μοντέλο άρχισαν να μειώνονται και για να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα δεν θα κάθονταν στο εργοστάσιο, η εταιρεία επέτρεψε στους υπάρχοντες κατόχους LFA να παραγγείλουν ένα δεύτερο αυτοκίνητο, ενώ επέτρεπε στους αντιπροσώπους και τα υψηλόβαθμα στελέχη της να παραγγέλνουν αυτοκίνητα για τον εαυτό τους ή για να τα πουλήσουν.

Έτσι, μερικά από τα αυτοκίνητα που έχουν παραγγελθεί από τους αντιπροσώπους εξακολουθούν να εμφανίζονται ως νέες πωλήσεις, τα οποία πωλούνται σε πολύ παραπάνω λεφτά από την εργοστασιακή τιμή.

Να θυμίσω πως το αυτοκίνητο μηχανικά φορά τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων κινητήρα, με τη δύναμη να φτάνει τα 560 άλογα, στις 8.700 σ.α.λ., και τα 480 Nm ροπής, στις 6.800 σ.α.λ.

Η κίνηση περνά στον πίσω άξονα μέσα από ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το απόβαρο είναι 1.480 κιλά. Επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα διαμορφώνεται στα 325 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...