Η κινέζικη Geely -μητρική εταιρία των Lotus, Volvo, Polestar και LEVC, που κατέχει επίσης το 50% της Smart και το 9,69% της Daimler– υπέγραψε τη δημιουργία μιας νέας συνεργασίας με την Baidu για την ανάπτυξη μιας σειράς “έξυπνων” ηλεκτρικών οχημάτων. Η Baidu, κορυφαία μηχανή αναζήτησης της Κίνας και αντίπαλο δέος της Google, θα ιδρύσει μια νέα θυγατρική για την ανάπτυξη των οχημάτων, η οποία θα πουλά τα αυτοκίνητα με νέο όνομα.

Τα μοντέλα της νέας εταιρίας της Baidu θα χρησιμοποιούν την Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely, πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, και θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ψυχαγωγίας και δυνατότητες χαρτογράφησης αναπτυγμένα από την Baidu.

Η Geely θα παρέχει επίσης στην Baidu τεχνογνωσία σχεδιασμού και κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του νέου συστήματος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Η Baidu διαθέτει επίσης μια υπηρεσία αυτόνομων ταξί που ονομάζεται Go Robotaxi και λειτουργεί στο Πεκίνο, στην Τσανγκσά και στην Τσανγκζού.

Η Baidu έχει πάρει έγκριση να δοκιμάσει στους δρόμους του Πεκίνου πέντε πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητά της χωρίς μέσα τους να βρίσκεται οδηγός ασφαλείας, με την Κίνα να είναι η κορυφαία -παγκοσμίως- αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.