Ο πρώην CEO της VW σε νέες δικαστικές περιπέτειες

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Martin Winterkorn, απέφυγε την ποινική δίωξη για χειραγώγηση της αγοράς λόγω του Dieselgate, αφού οι εισαγγελείς στο Brunswick της Κάτω Σαξονίας δεν τον έκριναν ένοχο που δεν ενημέρωσε τους επενδυτές αρκετά νωρίς για την έκταση της απάτης του σκανδάλου.

Ωστόσο, ο 73χρονος σήμερα Martin Winterkorn αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπορική απάτη, για τον ρόλο του στο να επιτρέψει την πώληση αυτοκινήτων diesel με υπερβολικές εκπομπές ρύπων στη Γερμανία.

Πρόκειται για οικονομικό έγκλημα, με το δικαστήριο να αναφέρει πως:

Οι κατηγορίες για οργανωμένη εμπορική απάτη αφορούν 9 εκατ. αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Οι αγοραστές τους μπορεί να έχουν χάσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου πως τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν πιο ρυπογόνα από το αναμενόμενο, θα έπρεπε να πληρώνουν μεγαλύτερη φορολογία. Επομένως τα πρώην στελέχη της VW που γνώριζαν για τα παράνομα λογισμικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κατηγορίες φοροδιαφυγής και ψευδούς διαφήμισης.

Ο δικηγόρος του Winterkorn δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Winterkorn θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στα τέλη Φεβρουάριου και αν καταδικαστεί θα μπορούσε να τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης από 1 έως 10 χρόνια.

Το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς στη Γερμανία τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο ή με ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr