Συνεργασία GM, Cruise και Microsoft στην αυτόνομη οδήγηση

Σχετικά άρθρα

Η General Motors και η Cruise ανακοίνωσαν πως έχουν συνάψει μακροπρόθεσμη στρατηγική σχέση με τη Microsoft για να επιταχύνουν την εμπορευματοποίηση των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Η Microsoft θα ενταχθεί στους θεσμικούς επενδυτές της Cruise, πρωτοπόρο της αυτόνομης οδήγησης που εξαγοράστηκε από την GM το 2016 και πέρυσι έλαβε άδεια για δοκιμές των οχημάτων της στην Καλιφόρνια.

Η Microsfot θα ενταχθεί στη General Motors, στη Honda, στη Softbank και σε άλλους θεσμικούς επενδυτές σε μια νέα νέα επένδυση άνω των 2 δισ. δολαρίων στην Cruise, αυξάνοντας την αποτίμηση της Cruise στα 30 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Microsoft, η Cruise θα χρησιμοποιεί την Azure cloud πλατφόρμα της Microsoft. H GM θα συνεργαστεί με τη Microsoft για να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και να διερευνήσει ευκαιρίες για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών σε ψηφιακές αλυσίδες εφοδιασμού και να φέρει γρηγορότερα νέες υπηρεσίες κινητικότητας στους πελάτες.

Η Microsoft είναι μια καταπληκτική προσθήκη στην ομάδα μας καθώς οδεύουμε προς ένα μέλλον μηδενικών συγκρούσεων, μηδενικών εκπομπών και μηδενικής κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η Microsoft θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την εμπορική αξιοποίηση των αυτόνομων, ηλεκτρικών οχημάτων της Cruise και θα βοηθήσει την GM να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από το cloud καθώς λανσάρουμε 30 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025,

δήλωσε η CEO της Mary Barra.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...