Μάθε πως γεννήθηκε το όνομα GTA της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo αναβίωσε τα ονόματα GTA και GTAm με τις αντίστοιχες εκδόσεις της Giulia και στο ακόλουθο video θα μάθεις την ιστορία του ονόματος GTA. Όλα ξεκίνησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Alfa Romeo προκειμένου να καλύψει την ζήτηση αυτοκινήτων που κατανάλωναν λίγο καύσιμο, λόγω της έλλειψης βενζίνης από την αγορά, κατασκεύασε ένα μικρό αυτοκίνητο.

Έτσι γεννήθηκε η πρώτη γενιά της Giulietta, ενώ στη δεκαετία του 1960 ακολούθησε η Giulia GT. Το 1963 η ιταλική εταιρία αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες και έτσι εξαγόρασε την Autodelta, κατασκευάζοντας την Giulia GTA, με το γράμμα A να προέρχεται από την λέξη “Alleggerita” που στα ιταλικά σημαίνει ελαφρύτερο.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo κατάφεραν να μειώσουν το βάρος της Giulia GTA κατά σχεδόν 227 κιλά, χρησιμοποιώντας εξωτικά κράματα, πλαστικά παράθυρα και την τελευταία τεχνολογία της εποχής εκείνης.

Διάβασε επίσης

Τι σημαίνουν τα ακρωνύμια στα ονόματα των αυτοκινήτων;

Διάβασε ακόμη

Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm με 540 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...