Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και 16:00 ώρα Ελλάδας, η Porsche θα αποκαλύψει το πρώτο GT μοντέλο της 992 γενιάς της 911. Αυτή θα είναι η νέα 911 GT3 και γι’αυτό πριν λίγα λεπτά η γερμανική εταιρία έδωσε την δεύτερη teaser φωτογραφία του μοντέλου, μαζί με ένα σύντομο video, που μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε τον ήχο της εξάτμισης του.

Από τη νέα teaser φωτογραφία διακρίνεται η χαρακτηριστικά αεροτομή που θα φέρει το μοντέλο, ενώ διακρίνονται -μέσω των γραμμών- και τα φαρδύτερα πίσω φτερά.

Τα αποκαλυπτήρια θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής των οχημάτων GT της Porsche, Andreas Preuninger και οι πρέσβεις της μάρκας, Walter Rohrl και Jorg Bergmeister. Η 992 GT3 διέρρευσε μερικώς τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα video του Chris Harris για λογαριασμό του Top Gear, όπου ο επικεφαλής του GT τμήματος της Porsche, Andreas Preuninger, μας αποκάλυψε το εμπρός και πίσω μέρος του μοντέλου.

Το νέο γερμανικό sportscar ξεχωρίζει από τα φαρδύτερα μετατρόχια, το νέο bodykit με την αναβαθμισμένη αεροδυναμική και την μεγάλη πίσω αεροτομή. Μηχανικά θα φορά τον 4,0-λίτρων ατμοσφαιρικό boxer εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης περίπου 550 ίππων.

Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής κοντά στις 9.000 σ.α.λ, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με αυτόματο PDK. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με Alcantara, ενώ υπάρχουν carbon bucket καθίσματα.

Φήμες λένε ότι το νέο μοντέλο θα μπορέσει να σπάσει το “φράγμα” των 7 λεπτών στην πίστα του Nurburgring. Και αυτό στην “απλή” έκδοση του μοντέλου, και όχι στην RS.