Επίσημο: Alfa Romeo Racing C41

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo Racing παρουσίασε σήμερα επισήμως το νέο της μονοθέσιο για την φετινή σεζόν της Formula 1. Τα αποκαλυπτήρια της C41 (παρότι το περσινό μονοθέσιο ονομαζόταν C39) έγιναν στο εντυπωσιακό Grand Theatre στην πρωτεύουσα της Πολωνία, Βαρσοβία, έδρα του κύριου χορηγού της ομάδας, Orlen (κρατική εταιρεία πετρελαίου), μετά από μια φαντασμαγορική εκδήλωση.

Η C41 σχεδιάστηκε κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού διευθυντή, Jan Monchaux, και όπως όλα τα φετινά μονοθέσια, είναι μια εξέλιξη του περσινού, διαθέτοντας τις απαραίτητες μικρές τροποποιήσεις, όπου στο εμπρός μέρος διακρίνεται η πιο λεπτή μύτη σε σχέση με την C39, με την ομάδα ομάδα να εστιάζει σε αυτό το σημείο τα “development tokens” που έχει στη διάθεση της.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μικρές αλλαγές της αεροδυναμικής, στις γόμες των ελαστικών και στην θέσπιση του ανώτατου ορίου για τον προϋπολογισμό κάθε ομάδας, που συλλογικά έχουν φέρει νέες προκλήσεις στους μηχανικούς των ομάδων κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος.

Οι αλλαγές που σχετίζονται με τους κανόνες της αεροδυναμικής είναι μεμονωμένες, αλλά, συλλογικά, θα μειώσουν αρκετά την ταχύτητα των νέων μονοθέσιων, φέρνοντάς τα στην απόδοση που είχαν το 2019. Αλλαγές υπάρχουν στο πάτωμα του μονοθεσίου και ακριβώς μπροστά από τους πίσω τροχούς, που θα έχει επίπτωση περίπου ένα δευτερόλεπτο στον γύρο.

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα στους αεραγωγούς των πίσω φρένων μειώθηκαν σε μέγεθος, ενώ και τα στοιχεία του πίσω διαχύτη έχουν μειωθεί σε μέγεθος, ώστε να μην φτάνουν τόσο κοντά στην επιφάνεια της πίστας. Τέλος και οι κάθετες εγκοπές στο πάτωμα κοντά στα bargeboards έχουν απαγορευτεί, μειώνοντας το ground effect.

Το νέο livery είναι αποτέλεσμα του Centro Stile της Alfa Romeo, με το shakedown του μονοθέσιου να γίνεται την προσεχή Παρασκευή στην πίστα της Βαρκελώνης. Οδηγικό δίδυμο της Alfa Romeo Racing θα είναι για μια ακόμα χρονιά οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι ανανέωσαν τη συνεργασίας τους με την ομάδα και για το 2021. Οι Alfa Romeo και Sauber Motorsport έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και για το 2021.

Στην ομάδα συνεχίζει ο Robert Kubica, ο οποίος έχει το ρόλο του εφεδρικού οδηγού της ομάδας. Ο Πολωνός φέρνει μαζί του την εταιρία πετρελαιοειδών Orlen, με τη συνεργασία να είναι πολυετής.

Η σχέση των δύο εταιριών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2018, όταν η Alfa Romeo αποτέλεσε ονομαστικό χορηγό της ομάδας. Στα μέχρι σήμερα τρία χρόνια συνεργασίας, η ιταλοελβετική ομάδα έχει τερματίσει δύο φορές στην 8η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, θέση που έχει σαν στόχο και φέτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...