Την πρώτη εβδομάδα του έτους η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις της βασικής έκδοσης του Model Y, της Standard Range. Η αρχική της τιμή ορίστηκε στα 41.990 δολάρια και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Για το 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 217 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του ανέρχεται σε 392 χλμ.

Πριν ακριβώς μια εβδομάδα, η Chevrolet παρουσίασε το Bolt EUV, το οποίο πρακτικά δεν τίθεται απέναντι στο Model Y, αλλά η τιμή του ξεκινά από τα 33.995 δολάρια. Την ίδια ημέρα, η Tesla μείωσε κατά 2.000 δολάρια την τιμή του Model Y, στα 39.990 δολάρια, μόλις ένα μήνα μετά το λανσάρισμα της Standard Range.

Ωστόσο, σήμερα, η αμερικάνικη εταιρία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το Model Y Standard Range, αφαιρώντας το από τον online configurator της. Μαζί με την κατάργηση της βασικής έκδοσης του Model Y, η Tesla μείωσε επίσης την τιμή του Model Y κατά 1.000 δολάρια, στα 48.990 δολάρια.

Παρόλο που είναι πιθανό η Tesla να αποφάσισε να σταματήσει την πώληση και την παραγωγή αυτής της έκδοσης, υπάρχει το ενδεχόμενο η εταιρία να διέκοψε απλώς τις πωλήσεις του, εξαιτίας της μεγάλης λίστας αναμονής που μπορεί να έχει, μετά την μείωση της τιμής.