Ξεκίνησαν οι παραδόσεις της βασικής έκδοσης του Tesla Model Y, διαθέσιμο και ως 7θέσιο

Σχετικά άρθρα

Tον Μάρτιο του 2019, η Tesla παρουσίασε το Model Y και τότε ο Elon Musk είχε ανακοινώσει ότι οι παραδόσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2020. Και μπορεί μερικά προϊόντα της αμερικάνικης εταιρίας να έχουν καθυστερήσει να βγουν στην αγορά, με το Model Y η Tesla εξέπληξε τους πάντες, καθώς από τις 13 Μαρτίου του 2020 ξεκίνησαν επίσημα οι παραδόσεις του μοντέλου τους πελάτες της.

Αρχικά έγιναν διαθέσιμες οι Long Range και Performance εκδόσεις του και από σήμερα -σχεδόν 10 μήνες μετά- ξεκινούν στην Αμερική οι παραδόσεις της βασικής έκδοσης του Model Y, Standard Range. Η τιμή της ορίζεται στα 41.990 δολάρια και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Για το 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 217 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του θα ανέρχεται σε 392 χλμ.

Παράλληλα με την διαθεσιμότητα του Model Y Standard Range, η Tesla προσθέτει στον επιπλέον εξοπλισμό του μοντέλου την επιλογή τρίτης σειράς καθισμάτων, ανεξαρτήτου έκδοσης. Η Tesla αποκαλεί επίσημα την επιλογή “Seven Seat Interior” και το κόστος της ανέρχεται σε 3.000 δολάρια, με τη προσθήκη της τρίτης σειράς -που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε 7-θέσιο- να μην αλλάζει το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...