Η GM συνεργάζεται με την SolidEnergy Systems για να αναπτύξουν από κοινού Li-Metal μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία 805 – 966 χιλιομέτρων (500 – 600 μιλίων) ανά φόρτιση.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα αποτελούν την επόμενη γενιά των Ultium μπαταριών της GM, με πρόεδρο της General Motors, Mark Reuss, να δηλώνει πως οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις σημερινές μπαταρίες και μάλιστα θα το κάνουν στο 60% του κόστους.

Οι μπαταρίες θα συμβάλουν ώστε η GM να μειώσει τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων της, ακόμη και των low end, και θα της επιτρέψουν να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα σε κάθε κατηγορία.

Η General Motors ξεκίνησε να επενδύει στη SolidEnergy το 2015 και δεν ανακοίνωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή των νέων μπαταριών στα οχήματα παραγωγής, εκτός του ότι θέλει έως το 2023 να ξεκινήσει την πιλοτική προ-παραγωγή τους.

Ο Reuss είπε επίσης ότι τα ηλεκτρικά οχήματα τους επιτρέπουν να μειώσουν σημαντικά τους χρόνους εξέλιξης όπως επίσης και να είναι πιο ευέλικτοι. Τόνισε παράλληλα ότι στοιχηματίζουν στο μέλλον με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και όχι με υβριδικά plug-in.