Η General Motors ανακοίνωσε πως παρατείνει το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων της στη Βόρεια Αμερική λόγω έλλειψης σε τσιπ. Συγκεκριμένα το εργοστάσιο Lansing Grand River στο Μίσιγκαν θα παραμείνει κλειστό έως τις 26 Απριλίου, ενώ αυτό του Spring Hill στο Τενεσί θα κλείσει από τις 12 έως τις 26 Απριλίου.

1

Στο πρώτο κατασκευάζονται τα Chevrolet Camaro, Cadillac CT4 και CT5 και είναι κλειστό από τις 15 Μαρτίου. Στο δεύτερο η GM κατασκευάζει τα Cadillac XT5, XT6 και GMC Acadia. Η παραγωγή του Chevrolet Blazer στο εργοστάσιο Ramos Arizpe στο Μεξικό θα σταματήσει από τις 19 έως τις 25 του μηνός. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της GM, η έλλειψη σε τσιπ ενδέχεται να μειώσει τα φετινά της κέρδη έως και 2 δισ. δολάρια.

Επιπλέον η GM θα κρατήσει κλειστά τα εργοστάσιά της σε Κάνσας και Καναδά έως τα μέσα Μαΐου. Σε αυτά κατασκευάζει τα Chevrolet Malibu, Equinox και Cadillac XT4. Επιπλέον το εργοστάσιο στο Lansing Delta Township στο Μίσιγκαν θα σταματήσει από τις 19 έως τις 25 του μηνός. Σε αυτό κατασκευάζονται τα Chevrolet Traverse και Buick Enclave.

2

Η Ford από τη μεριά της θα κλείσει το εργοστάσιο Flat Rock στο Μίσιγκαν και τη γραμμή παραγωγής του Transit στο εργοστάσιο της στο Kansas City από τις 12 έως τις 18 του μηνός. Η Ford προβλέπει πως η έλλειψη σε chip θα της κοστίσει από 1 έως 2,5 δισ. δολάρια το 2021.

Τέλος η Hyundai κλείνει το εργοστάσιο της στη πόλη Asan για δύο ημέρες, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, λόγω έλλειψης σε τσιπ. Την περασμένη εβδομάδα η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή στο κύριο εργοστάσιό της στη Νότια Κορέα στη πόλη Ulsan, από τις 7 Απριλίου έως τις 14 Απριλίου.