Η Yamaha έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης, είτε για μηχανές είτε για αυτοκίνητα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της να μην κατασκευάσει αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον, έχει πλέον επικεντρωθεί στην εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων.

Πέρσι, μας έδειξε μια οικογένεια ηλεκτροκινητήρων, που έχουν απόδοση από 35 kW έως 200 kW (47 μέχρι 270 ίππους), και σήμερα η ιαπωνική εταιρία μας παρουσιάζει έναν νέο συμπαγή ηλεκτροκινητήρα, που προορίζεται για χρήση σε hyper ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας είναι 800V και έχει απόδοση 350 kW (476 άλογα), με την Yamaha να τονίζει το μικρό μέγεθος του, ως ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του. Ο σχεδιασμός του συνδυάζει όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά εξαρτήματα για εξοικονόμηση χώρου, κάτι που σημαίνει, για παράδειγμα, ότι η μετάδοση και ο μετατροπέας (inverter) έχουν ενσωματωθεί σε μία μονάδα.

Παρότι η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει σκοπό να βγάλει στην αγορά αυτοκίνητα με τα λογότυπα της, μας λέει ότι διαθέτει πλούσια εμπειρία δημιουργώντας πρωτότυπα για πολλές εταιρίες, και υπερηφανεύεται ότι μπορεί να τα κατασκευάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, οτιδήποτε αναλόγως των προδιαγραφών των πελατών της.

Η Yamaha σχεδιάζει να εκθέσει τον καινούριο ηλεκτροκινητήρα της, κατηγορίας 350 kW, καθώς και άλλα πρωτότυπα ηλεκτρικών κινητήρων στη φετινή έκθεση Automotive Engineering Exposition, που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου 2021, στην Yokohama της Ιαπωνίας.