Michelin e.Primacy: “Πράσινο” ελαστικό με κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο ελαστικό έχει ετοιμάσει η Michelin, το e.Primacy, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο, αλλά και να μειώνει παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα το e.Primacy ακόμη και μετά από 30.000 χλμ., βρίσκεται πάνω από το όριο του ευρωπαϊκού κανονισμού R117 για τις επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα σε καινούρια ελαστικά.

Χάρη στην εξαιρετική αντίσταση κύλισης, η οποία είναι μειωμένη κατά 27% σε σύγκριση με τα ελαστικά της κατηγορίας του, το e.Primacy έχει βαθμολογηθεί με “A” στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με “Β” στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λιγότερο από το 1% των ελαστικών της αγοράς προσφέρει έναν επιτυχημένο συνδυασμό με αξιολόγηση “A” στην αντίσταση κύλισης και “Α ή Β” στην πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, κάτι που καθιστά το Michelin e.Primacy ένα από τα καλύτερα ελαστικά στην αγορά

Η Michelin τοποθετεί ένα καινοτόμο μείγμα γόμας, στα πλευρά του ελαστικού που απορροφά λιγότερη ενέργεια κατά την κάμψη, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Επιπλέον υπάρχουν λεπτές ζώνες λινών στο πέλμα, οι οποίες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο για προσφέρουν την ίδια αντίσταση, ενώ απαιτούν λιγότερες πρώτες ύλες. Ως αποτέλεσμα, έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σε σύγκριση με τον παραδοσιακό σχεδιασμό, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η Michelin προκειμένου να κάνει το e.Primacy να έχει χαμηλή αντίσταση κύλισης το έχει εξοπλίσει και με μια σειρά άλλων τεχνολογιών, όπως είναι το μείγμα Energy Passive που κάνει χρήση ενός ανθεκτικού ελαστομερές με βελτιωμένη συνοχή. Επίσης υπάρχει το Energy AirShield, ένα ιδιαίτερα αεροστεγές στρώμα εσωτερικής γόμας, με τις αυλακώσεις U-Shape να κάνουν χρήση της τεχνολογίας Evergrip, που όπως και στο Michelin Primacy 4, έτσι και το e.Primacy προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα, τόσο όταν είναι καινούριο, όσο και όταν φθαρεί, με την σχεδίαση των αυλακώσεων να απομακρύνει αποτελεσματικά το νερό.

Η τεχνολογία MaxΤouch Construction βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, καθώς και τις πλευρικές δυνάμεις, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αντοχή του Michelin e.Primacy.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου που εξοπλίζεται με τα e.Primacy να εξοικονομεί περίπου 0,21 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και περίπου 80 ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής του ελαστικού (35.000 χλμ). Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2, με το περιβαλλοντικό όφελος να ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών, με βάση δοκιμή που έγινε σε όχημα για περισσότερα από 1.600 χλμ.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, το e.Primacy αυξάνει την αυτονομία τους κατά περίπου 7%, έναντι των άλλων ελαστικών της κατηγορίας του, ή 30 χιλιόμετρα για ένα όχημα με αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, το e.Primacy είναι το πρώτο ελαστικό της Michelin με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 τη στιγμή της αγοράς. Όπως γνωρίζεις, η κατασκευή ενός ελαστικού περιλαμβάνει την εξαγωγή των πρώτων υλών, την παραγωγή του και τη μεταφορά του στους πελάτες. Σε όλες τις διαδικασίες, απαιτείται ενέργεια και εκπέμπεται CO2.

Στην προσπάθεια της να μειώσει τις εκπομπές CO2 καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός ελαστικού, η Michelin έχει επενδύσει επιπλέον σε projects που έχουν στόχο τη μείωση των εκπομπών που αποτρέπουν ή απορροφούν τις υπολειπόμενες εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή του, από την εξόρυξη των πρώτων υλών μέχρι και τη μεταφορά του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ενέργειες, όπως η αναφύτευση δέντρων και η εγκατάσταση μαγειρικών εστιών με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο. Στόχος της Michelin είναι να εξαλείψει πλήρως τις υπολειπόμενες εκπομπές CO2.

Το νέο ελαστικό διατίθεται ήδη στην αγορά σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες και μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα πόλης, sedan και συμπαγή SUV, που εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρες, με υβριδικούς κινητήρες, αλλά και με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η παραγωγή του γίνεται στην Ευρώπη μιας και έχει αναπτυχθεί ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες το έχουν επιλέξει ως το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για πολλά μοντέλα τους, όπως τα Citroen C4, Citroen C5 Aircross, DS4 Crossback και Toyota Aygo.

Το Michelin e.Primacy απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν ένα ελαστικό που προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, διάρκεια ζωής, οικονομία στα καύσιμα, όντας παράλληλα φιλικό προς το περιβάλλον.

Για όλο τον Απρίλιο, με την αγορά τεσσάρων ελαστικών κερδίζεις δωροεπιταγή από το Πλαίσιο 30 ευρώ (για ελαστικά διαστάσεων από 14 έως 17 ίντσες) ή 60 ευρώ (για ελαστικά διαστάσεων 18+ ιντσών) και ταυτόχρονα μπαίνεις στην εβδομαδιαία κλήρωση για να κερδίσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο Nilox Doc X7. Για να δηλώσεις συμμετοχή μπες εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...