BMW: Solid state μπαταρίες έως το 2030

Σχετικά άρθρα

Έως το 2030 το BMW Group θα προσφέρει στην αγορά ηλεκτρικά μοντέλα που θα εξοπλίζονται με solid state μπαταρίες. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση “πολύ πριν το 2025”, αναφέρει η γερμανική εταιρία στην ανακοίνωσή της, η οποία θα παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο δοκιμών που θα εξοπλίζεται με αυτές.

Επίσης η εταιρία αναπτύσσει νέας γενιάς μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, ενώ παράλληλα θα κοστίζουν λιγότερο και θα είναι πιο “πράσινες” στη κατασκευή τους, κάνοντας χρήση λιγότερου κοβαλτίου και περισσότερους ανακυκλώσιμου νικελίου.

Έως το 2023 η BMW θα έχει στη γκάμα της 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ έως το 2025 ελπίζει να έχει πουλήσει 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Απώτερος στόχος είναι έως το 2030 οι παγκόσμιες πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group να αποτελούν το 50% του συνόλου των ετήσιων πωλήσεών του. Συνολικά, η εταιρία θέλει μέσα στην επόμενη δεκαετία να πουλήσει 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW παρουσίασε στην έκθεση της Σαγκάη την 760Li Shining Shadow Special Edition. Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 25 μονάδες, όλες διαθέσιμες στην αγορά της Κίνας και ξεχωρίζει λόγω της δίχρωμης βαφής. Κίνηση παίρνει από τον V12 6,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 576 ίππων με 849 Nm ροπής.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,8 δευτερόλεπτα και κοστίζει 2,6 εκατ. γουόν (332.000 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...