Η Hyundai καταργεί το Kona Electric στην Ν.Κορέα

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου χρόνου η Hyundai ανακοίνωσε την ανάκληση σχεδόν 77.000 Kona Electric παγκοσμίως, προκειμένου να αντικαταστήσει τις μπαταρίες τους, επειδή αυτές ενδέχεται να πάρουν φωτιά.

Αυτό αναπόφευκτα προκάλεσε τις αντιδράσεις των καταναλωτών, με την Huyndai να βρίσκεται αντιμέτωπη με δικαστικές αγωγές στη Νότια Κορέα, οδηγώντας την αυτοκινητοβιομηχανία στο σταμάτημα της παραγωγής του μοντέλου για την τοπική αγορά.

Το best-selling ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai παράγεται σε δύο εργοστάσια, στο Ulsan της Ν.Κορέας και στην πόλη Nosovice της Τσεχίας, με την εταιρία να σταματά την παραγωγή του Kona Electric στο πρώτο, που αφορά την αγορά της Νοτίου Κορέας.

Εκπρόσωπος της Hyundai δήλωσε σχετικά:

Η παραγωγή του Kona EV έχει σταματήσει από τον Μάρτιο, λαμβάνοντας υπόψη την εγχώρια ζήτηση και για την εκ νέου ευθυγράμμιση της γραμμής παραγωγής για νέα ηλεκτρικά που έρχονται. [Η εταιρεία] θα συνεχίσει να εξάγει Kona EV σε υπερπόντιες αγορές.

Έτσι, η εταιρεία θα πουλήσει τα αυτοκίνητα που διαθέτει στο στοκ της στην αγορά της Νοτίου Κορέας, αλλά θα συνεχίσει να πουλά κανονικά το ηλεκτρικό SUV στον υπόλοιπο κόσμο.

Από την στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρώτες αναφορές για τις φωτιές του Kona Electric, οι πωλήσεις του στην Κορέα μειώθηκαν σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai πούλησε 10.000 Kona Electric τόσο το 2018, όσο και το 2019, με τις πωλήσεις να υποχωρούν σε 8.000 το 2020.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις του μοντέλου κατά το πρώτο τρίμηνο το 2021 μειώθηκαν κατά 40%, με τις πωλήσεις στις αγορές εκτός Κορέας να μην έχουν επηρεαστεί στον ίδιο βαθμό, αν και μειώθηκαν σχεδόν 18% το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στις σχετικές ειδήσεις η Hyundai έκανε γνωστό πως αναπτύσσει solid state μπαταρίες που θα τις τοποθετήσει σε μοντέλα της από το 2030 και μετά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...