Τον Μάρτιο του 2020, το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 12 αυτοκίνητα. Η βρετανική εταιρία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις επίσημες παραδόσεις της Bacalar στους πελάτες της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δεις μια στους δρόμους του Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας βρέθηκε το αυτοκίνητο που παρουσίασε η Bentley στα αποκαλυπτήρια του, και όπως θα δεις στο παραπάνω video εντυπωσίασε τους πάντες. Η τιμή του Bacalar ξεκινά από το 1,5 εκατ. λίρες (1,73 εκατ. ευρώ), αλλά σίγουρα η τιμή αυτή θα “τερματίζει” αναλόγως τα θέλω του ιδιοκτήτη.

Η Bentley περιγράφει το Bacalar ως το “πιο σπάνιο δίπορτο μοντέλο της στη σύγχρονη εποχή”, και όλα όσα κατασκευαστούν έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει οροφή, ενώ μπορεί να μεταφέρει μόλις 2 επιβάτες. Σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από το EXP 100 GT concept που παρουσιάστηκε το 2019, με την βρετανική εταιρία να αναφέρει πως μόνο οι λαβές από τις πόρτες είναι ίδιες με αυτές της Continental GT Convertible, αφού όλο το υπόλοιπο σώμα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, αποκλειστικά για το Bacalar.

1

Μηχανικά, κίνηση παίρνει από τον W12 6,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 659 ίππων 900 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 322 χλμ/ώρα.

2Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Bentley Mulliner Bacalar