Ακολουθώντας τα βήματα της “μητρικής” Ford, η Lincoln ανακοίνωσε σήμερα ότι ολόκληρη η γκάμα των μοντέλων της θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Το πρώτο εξ’αυτών θα είναι ένα νέο SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, με την premium αμερικάνικη εταιρία να δίνει σήμερα ένα teaser του μοντέλου.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Lincoln θα παρουσιαστεί το 2022 και θα γίνει διαθέσιμο τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Κίνα.

Η Lincoln προετοιμάζεται για την 100ή επέτειο της το 2022, με το νέο ηλεκτρικό SUV να εξελίσσεται από αυτήν, και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική της Ford για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που προσφέρει επιλογές με την κίνηση στου πίσω τροχούς και σε όλους. Αυτή η πλατφόρμα θα αποτελέσει βάση για τέσσερα νέα και ξεχωριστά πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, που θα παρουσιαστούν τα τέσσερα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον πολυτελή εταιρία της Ford, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο θα προσφέρει ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό που θα δημιουργεί την απόλυτη έκφραση του “ιερού” της Lincoln. Από το παραπάνω σκίτσο, μπορούμε να δούμε τέσσερα καθίσματα/πολυθρόνες και άφθονο χώρο για τα πόδια και για τις δύο σειρές. Θα υπάρχουν επίσης έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, μια τεράστια οθόνη αφής και μια μεγάλη πανοραμική οροφή.