Η VW δεν θα βγάλει στην αγορά ένα μικρό pickup, όπως το Ford Maverick

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το νέο Amarok κάποια στιγμή μέσα στο 2022, με το νέο pickup της γερμανικής εταιρίας να βασίζεται στη πλατφόρμα και στα μηχανικά μέρη του νέου Ford Ranger, με τη νέα γενιά του Amarok να προσφέρεται και σε αντίστοιχη έκδοση του Ranger Raptor.

Εκτός του συγκεκριμένο μοντέλου, η VW δεν έχει κάποιο άλλο pickup στην γκάμα της, παρότι στο παρελθόν έχει “φλερτάρει” με την ιδέα, παρουσιάζοντας πρωτότυπα όπως το Tanoak και Tarok. Έχοντας αυτό κατά νου αλλά και τη συνεργασία της με την Ford, δεν θα μας ήταν περίεργο να δούμε ένα μοντέλο αντίστοιχο του Maverick, που παρουσίασε πρόσφατα η Ford.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βασίζεται σε unibody αρχιτεκτονική, όπως και το νέο Hyundai Santa Cruz, αλλά η Volkswagen δεν φαίνεται να την δελεάζει η ιδέα για ένα τέτοιο μοντέλο. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της VW Βόρειας Αμερικής για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, Duncas Movassaghi, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, με την κυκλοφορία ενός νέου pickup με κινητήρες εσωτερικής καύσης να είναι εκτός πλάνου, δεδομένης της ώθησης της ηλεκτροκίνησης από την VW, με τον Movassaghi να τονίζει:

Η προτεραιότητά μας με τη μάρκα της Volkswagen είναι να διατηρήσουμε τα υπάρχοντα οχήματα [με κινητήρα εσωτερικής καύσης] ανταγωνιστικά, και να επεκτείνουμε τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η επένδυση αυτή τη στιγμή σε ένα εξειδικευμένο τμήμα της αγοράς [συμπαγή pickup] με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν θα είχε νόημα για εμάς. Καθώς μεταμορφώνουμε τη γκάμα μας σε ηλεκτρικά, ένα ηλεκτρικό pickup θα μπορούσε σίγουρα να είναι μια επιλογή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...