Το 2016, λίγο πριν την κατάργηση του μοντέλου, η Dodge έβγαλε στην παραγωγή την Viper GTS-R Commemorative Edition ACR, για τον εορτασμό της 25ης επετείου παραγωγής του αμερικάνικου μοντέλου.

Η Dodge κατασκεύασε μόλις 100 Viper GTS-R Final Edition ACR, και η συγκεκριμένη, με αύξοντα αριθμό #001, βγήκε πριν λίγες ημέρες προς πώληση, μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας από το Bring A Trailer.

Η δημοπρασία έληξε, και το υψηλότερο bid ανήλθε σε 402.000 δολάρια, όταν καινούρια η εν λόγω Viper GTS-R Final Edition ACR είχε αγοραστεί το 2016 για 145.340 δολάρια. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 51 μίλια (82 χλμ.), με την GTS-R Final Edition ACR να είναι είναι μια από τις πέντε ειδικές εκδόσεις, με τις οποίες η αμερικάνικη εταιρία γιόρτασε την 25η επέτειο της Viper.

Τα 100 αυτοκίνητα έγιναν sold-out σε μόλις δύο ημέρες, και όλα ήταν βαμμένα σε άσπρο (Viper White) χρώμα, με μπλε αγωνιστικές ρίγες και γυαλιστερούς μαύρους τροχούς 19 ιντσών. Επιπλέον, διαθέτουν το πακέτου Extreme Aero, κάτι που προσθέσει carbon εμπρός canards και αγωγούς για την ψύξη των φρένων, μεγάλο splitter και μια τεράστια πίσω πτέρυγα.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο θηριώδης 8,4-λίτρων ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας, απόδοσης 654 ίππων και 813 Nm ροπής. Η ισχύς αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Όλα τα Vipers ACR είναι εφοδιασμένα με ελαστικά Kumho Ecsta V720 (295/25 μπροστά και 355/30 στο πίσω μέρος), και συνοδεύονται από ρυθμιζόμενη ανάρτηση και κεραμικά φρένα της Brembo.