Χθες βγήκε από το θρυλικό εργοστάσιο της Dodge, το Conner Avenue Assembly Plant, η τελευταία Viper. Αυτό ήταν… πέρασε στην ιστορία άλλο ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, ίσως το πιο ποθητό αμερικάνικο sportscar. Και ο λόγος δεν είναι οι μειωμένες πωλήσεις, αλλά επειδή το μοντέλο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους νέους κανονισμούς ασφαλείας που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η του Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη κόκκινη που βλέπεις είναι η τελευταία που βγήκε από την γραμμή παραγωγής, και πάει κατευθείαν στη συλλογή αυτοκινητιστικής κληρονομιάς της εταιρίας. Η προτελευταία, και τελευταία που καταλήγει σε πελάτη, είναι μια κίτρινη ACR με μαύρες λωρίδες να διατρέχουν το αμάξωμα.

Η Fiat Chrysler έχει ανακοινώσει πως το εργοστάσιο του Ντιτρόιτ θα σταματήσει τη λειτουργία του στις 31 Αυγούστου, μετά από 25 χρόνια κατασκευής της Viper, από την γραμμή παραγωγής του οποίου κατασκευάστηκαν περισσότερες από 90.00 Dodge Viper. Οι 80 υπάλληλοι του εργοστασίου θα απορροφηθούν από άλλα εργοστάσια της FCA.

Πέρυσι η Dodge πούλησε μόλις 630 Viper, 8,7% λιγότερες σε σχέση με το 2015. Το εργοστάσιο Conner Avenue κατασκευάστηκε το 1966 και το 1995 εξαγοράστηκε από την Chrysler. Είναι το μικρότερο εργοστάσιο συναρμολόγησης της FCA στη Βόρειο Αμερική.