Bugatti: Θα βγάλει ηλεκτρικό μοντέλο μέχρι το 2030

Σχετικά άρθρα

Χθες έγινε γνωστή η είδηση πως η Bugatti και η Rimac ενώνονται σε μια νέα εταιρία και ο CEO της, Mate Rimac, είπε πως η νέα εταιρία είναι “η καλύτερη εταιρία hypercar του κόσμου” ενώ επανέλαβε πως η Bugatti και η Rimac θα παραμείνουν ξεχωριστές μάρκες και πως η Bugatti θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στη Γαλλία.

Η έδρα της Bugatti-Rimac θα είναι στη Κροατία και εκεί θα πραγματοποιείται “η παραγωγή εξαρτημάτων και τεχνολογίας και για τις δύο μάρκες”. Ο Lutz Meschke, αναπληρωτής πρόεδρος της Porsche, πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν 18 μήνες πριν και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρεθεί η σωστή δομή της νέας εταιρίας. Ο ίδιος πιστεύει πως όλοι θα επωφεληθούν από τη κοινή επιχείρηση, ειδικά οι πελάτες της Bugatti, καθώς έτσι εξασφαλίστηκε το μέλλον της εταιρίας.

Ο Meschke είπε πως:

Θα αναπτυχθούν νέα και συναρπαστικά μοντέλα, που θα κάνουν τις καρδιές των οπαδών της Bugatti σε όλο τον κόσμο να χτυπούν γρηγορότερα.

Από την πλευρά του, ο CEO της Porsche, Oliver Blume είπε πως η νέα κοινοπραξία διασφαλίζει πως η η Bugatti θα έχει ένα οικονομικά βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο στο μέλλον και θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα “με ιδιαίτερο χάρισμα και υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας”.

Πρόσθεσε, η Bugatti είναι τώρα σε εξαιρετική θέση για την εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας και, μεσοπρόθεσμα, θα δούμε την κοινή ανάπτυξη “συναρπαστικών νέων μοντέλων, που δεν θα είναι μόνο hypercars, αλλά διαφορετικά και πολύ συναρπαστικά”.

Η Bugatti θα βγάλει στην αγορά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αλλά θα συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίοι θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας.

Ο Rimac είπε πως δεν πρόκειται να πάρουν το Nevera και απλά να του βάλουν το λογότυπο της Bugatti για να αποκτήσει έτσι η δεύτερη ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Όπως χαρακτηριστικά είπε “Δεν θα ανακυκλώνουμε απλώς αυτό που έχουμε. Θα αναπτύξουμε ένα εντελώς νέο προϊόν από την αρχή γιατί πιστεύουμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.”

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...