Παρότι το off-road supercar του Marc Philipp Gemballa έχει διαρρεύσει από τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρία του γιου του δολοφονημένου Uwe Gemballa, έδωσε πριν λίγο μερικές teaser φωτογραφίες του Project Sandbox, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως θυμάσαι, τον Φεβρουάριο του 2020 συστήθηκε η εταιρία του Marc Philipp Gemballa (MPG), για να τον μηνύσει λίγες ημέρες αργότερα για παραβίαση του εμπορικού σήματος και για απάτη (χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια απόφαση), η εταιρία πίσω από τον βελτιωτικό οίκο της Gemballa, η οποία ιδρύθηκε το 1981.

Παρόλα αυτά, η εταιρία του Marc Philipp Gemballa είχε σκοπό να παρουσιάσει το νέο μοντέλο της στην περσινή έκθεση της Γενεύης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς η τελευταία ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Όλο αυτό το διάστημα, η εταιρία συνεχίζει την εξέλιξη του μοντέλου, η οποία γίνεται μαζί με την RUF, με την MPG να αναφέρει ότι το μοντέλο θα έχει “σοβαρές” εκτός δρόμου ικανότητες.

Το Project Sandbox βασίζεται στη νέα 911 (992), όντας μιας custom Porsche 911 και διαθέτει carbon σώμα. Έχει σχεδιαστικές επιρροές από την 959, με τον σχεδιασμό να έχει την υπογραφή του Alan Derosier. Μηχανικά το project της MPG βασίζεται στην Porsche 911 Turbo S (992), με την RUF να βελτιώνει τον κινητήρα στα 750+ άλογα και στα 930 Nm ροπή, όταν από το εργοστάσιο αποδίδει 650 άλογα και 800 Nm ροπή.

Η εταιρία αναφέρει ότι η ζήτηση που απολαμβάνει είναι ήδη πολύ υψηλή. Η launch edition του μοντέλου θα βγει σε μόνο δέκα μονάδες και έχει γίνει ήδη sold-out, πριν την επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου, αφήνοντας διαθέσιμα μόνο 30 από τα 40 αυτοκίνητα που θα παραχθούν συνολικά, με την εταιρεία να ετοιμάζεται για την έναρξη της παραγωγής μέσα στο 2021.