Τον Φεβρουάριο του 2020 συστήθηκε η εταιρία του Marc Philipp Gemballa (MPG), ο 27χρονος γιος του δολοφονημένου Uwe Gemballa, αλλά λίγες ημέρες αργότερα μηνύθηκε για παραβίαση του εμπορικού σήματος και για απάτη (χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια απόφαση), από την εταιρία πίσω από τον βελτιωτικό οίκο της Gemballa, η οποία ιδρύθηκε από τον πατέρα του το 1981.

Παρόλα αυτά, η εταιρία του Marc Philipp Gemballa είχε σκοπό να παρουσιάσει το νέο μοντέλο της στην περσινή έκθεση της Γενεύης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς η τελευταία ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Όλο αυτό το διάστημα, η εταιρία συνεχίζει την εξέλιξη του μοντέλου, η οποία γίνεται μαζί με την RUF, και φτάσαμε σήμερα για να δούμε το τελικό προϊόν.

Η εσωτερική ονομασία του αυτοκινήτου είναι Project Sandbox, αλλά σήμερα μάθαμε και το επίσημο όνομα του, το οποίο είναι Marsien. Αυτό προέρχεται από τη γαλλική λέξη “Martian” ή “από τον Άρη”, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί σε οποιοσδήποτε επιφάνεια.

Σύμφωνα με την MPG, το μοντέλο έχει “σοβαρές” εκτός δρόμου ικανότητες, με το off-road supercar να βασίζεται στη νέα 911 (992), όντας μιας custom Porsche 911 που διαθέτει carbon σώμα. Έχει σχεδιαστικές επιρροές από την 959, με τον σχεδιασμό να έχει την υπογραφή του Alan Derosier. Μηχανικά το project της MPG βασίζεται στην Porsche 911 Turbo S (992), με την RUF να βελτιώνει τον κινητήρα στα 750 άλογα και στα 930 Nm ροπής, όταν από το εργοστάσιο αποδίδει 650 άλογα και 800 Nm ροπής, ενώ φοράει και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,6 δευτ., έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα. Οι αναρτήσεις είναι εξελιγμένες από την KW Automotive, με το μήκος του αυτοκινήτου να αγγίζει τα 4.714 χλστ., το πλάτος τα 2.030 χλστ., και το ύψος τα 1.450 χλστ., ενώ η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται σε 250 χλστ. στο off-road mode και 120 χλστ. στο on road mode.

Διατίθεται με δύο σετ τροχών, όπου το on-road set αποτελείται από σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω, με κεντρικό μπουλόνι και ελαστικά της Michelin. Το off-road σετ αποτελείται από διαφορετικές σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω, με κεντρικό μπουλόνι και All Terrain ελαστικά, με δείκτη ταχύτητας 210 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναφέρει ότι η ζήτηση που απολαμβάνει είναι ήδη πολύ υψηλή. Η launch edition του μοντέλου θα βγει σε μόνο δέκα μονάδες και έχει γίνει ήδη sold-out, πριν την επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου, αφήνοντας διαθέσιμα μόνο 30 από τα 40 αυτοκίνητα που θα παραχθούν συνολικά, με την εταιρεία να ετοιμάζεται για την έναρξη της παραγωγής μέσα στο 2021, με την τιμή του να ορίζεται στα 495.000 ευρώ, χωρίς φόρους.