Το αμερικανικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV κατάφερε και μπήκε στο βιβλίο Guinness, καθώς ένα εργοστασιακό Ford Mustang Mach-E διένυσε την απόσταση ανάμεσα στο John o’ Groats και το Land’s End του Ηνωμένου Βασιλείου, μία απόσταση 1.352 χλμ. και διασχίζει ολόκληρη την Αγγλία, σταματώντας μόλις 2 φορές για φόρτιση, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών.

1

Πίσω από το τιμόνι του Mustang Mach-E βρέθηκαν ο ανταποκριτής του BBC, Paul Clifton, καθώς και οι Fergal McGrath και Kevin Brooker, οι οποίοι κατέχουν ήδη τα ρεκόρ χαμηλότερης κατανάλωσης με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Το Ford Mustang Mach-E έκανε ρεκόρ Guinness χαμηλής κατανάλωσης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού η μέση κατανάλωση ήταν μόλις 1 kWh ανά 10,5 χλμ.

2Διάβασε ακόμα

Test Drive: Οδηγούμε στην Αθήνα την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

Το εγχείρημα ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου και οδηγώντας όλη τη νύχτα για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα, η ομάδα ολοκλήρωσε το ταξίδι σε 27 ώρες με μέση ταχύτητα περίπου 50 χλμ/ώρα. Για την επίτευξη του ρεκόρ, η ομάδα είχε στα χέρια της το Mustang Mach-E ER RWD, ήτοι την πισωκίνητη έκδοση του μοντέλου με την Extended Range μπαταρία, χωρητικότητας 88kWh.

Η Ford ανακοινώνει ότι η αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης είναι στα 610 χλμ., σε κύκλο WLTP, αλλά η ομάδα μπόρεσε να επιτύχει μια αυτονομία 804 χλμ.