Το Volkswagen Lamando είναι ένα μεσαίο sedan, με διαστάσεις 4.598×1.826×1.425 χλστ. (ΜxΠxY), που κατασκευάζεται από την κοινοπραξίας SAIC Volkswagen στην Κίνα. Η πρώτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2014 και κυκλοφόρησε στην Κίνα το Νοέμβριο του 2014, με το Lamando να αποτελεί πρακτικά την coupe έκδοση του Sagitar (το Jetta της Κίνας).

Πριν λίγες ώρες διέρρευσε η δεύτερη γενιά του, με το νέο Lamando να έχει έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό. Αυτός χαρακτηρίζεται από την μεγάλη “χαμογελαστή” μάσκα στο εμπρός μέρος, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα είναι σχήματος “αμυγδάλου”. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια λωρίδα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα, με το σύνολο πίσω να μοιάζει αρκετά με το αντίστοιχο του Peugeot 508.

H διαρροή σημαίνει ότι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου δεν είναι μακριά, γι’αυτό και δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του. Η νέα γενιά του Lamando εξακολουθεί να βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, ωστόσο έχει αυξημένες διαστάσεις. Έτσι, το μήκος του είναι 4.784 χλστ., το πλάτος του 1.831 χλστ. και το ύψος του 1.469 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.731 χλστ. Παρόλα αυτά, είναι μικρότερο από το Arteon.

Πατάει σε ζάντες διαστάσεων από 16 έως 18 ίντσες, ενώ μηχανικά θα προσφέρεται με τον 1.400αρη TSI κινητήρα, απόδοσης 150 ίππων, που θα συνδυάζονται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG).