Η Lightyear ανακοίνωσε πως υπέγραψε με την φιλανδική Valmet Automotive προκειμένου η δεύτερη να αναλάβει την παραγωγή του One από το καλοκαίρι του 2022.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων πρωτότυπων προ-παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2022, με την Lightyear να έχει κάνει γνωστό πως η παραγωγή του One θα περιοριστεί στις 946 μονάδες.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινά από τις 150.000 ευρώ και προσφέρει αυτονομία 710 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Πρόκειται για ένα 5θυρο μοντέλο, με άκρως αεροδυναμικό σχήμα, με την οροφή να έχει επιφάνεια 5 τ.μ.

Τα φωτοβολταϊκά είναι τοποθετημένα κάτω από ένα γυαλί ασφαλείας, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τόσο ισχυρό ώστε ένας ενήλικας να μπορεί να περπατήσει επάνω τους χωρίς να προκαλέσει βαθουλώματα. Έχει μήκος 5.057 χλστ., πλάτος 1.898 χλστ. και ύψος 1.426 χλστ.

Το Lightyear One έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά το 2022 και από τα 710 χλμ αυτονομίας, τα 70 οφείλονται στα φωτοβολταϊκά. Με την κατανάλωση του να ανακοινώνεται στις μόλις 83 Wh/χλμ, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει μια μπαταρία περίπου 60 kWh.

Η εταιρία αναφέρει ότι κάθε τροχός διαθέτει και από έναν ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι το Lightyear One πρακτικά είναι τετρακίνητο και διαθέτει εξελιγμένο torque vectoring.