Η Xiaomi προχωρά σε προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς εντείνει την προσπάθειά της να αναπτύξει κορυφαίες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, η κινέζικη εταιρία επιδιώκει να αναπτύξει ένα αυτόνομο σύστημα επιπέδου 4, και για να το πραγματοποιήσει θα προσλάβει 500 νέα άτομα.

Οι περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας βρίσκονται στην έδρα της εταιρείας, στην περιοχή Haidian του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν ρόλους που σχετίζονται με αλγόριθμους επεξεργασίας απεικόνισης κυμάτων-χιλιοστών (millimeter-wave), χαρτογράφηση υψηλής ακρίβειας, μίμηση μάθησης και βαθιάς μάθησης.

Ο τεχνολογικός γίγαντας πραγματοποίησε πρόσφατα μια διαδικτυακή διαφημιστική καμπάνια που προσέφερε 20 θέσεις που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση, συμπεριλαμβανομένων θέσεων που σχετίζονται με την υποδομή εντός του οχήματος και τη χαρτογράφηση υψηλής ακρίβειας.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος, να θυμίσω ότι τα οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 4 μπορεί κινείται τον περισσότερο χρόνο αυτόνομα, και θα μπορούν να διαχειρίζονται σύνθετες καταστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους, καθώς και εντός πόλεων. Ο οδηγός θα μπορεί να ασχολείται με άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και δεν θα χρειάζεται να έχει την προσοχή του στην κυκλοφορία.

Το όχημα θα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το περιβάλλον του, με την αστική κυκλοφορία να ελέγχεται αυτόματα. Για παράδειγμα, το φανάρι θα γίνεται πράσινο όταν ένα όχημα πλησιάζει σε μια διασταύρωση και παράλληλα δεν θα έχει ανιχνευτεί καμία κίνηση στους κάθετους δρόμους. Τα οχήματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα ειδοποιούν το ένα το άλλο.