Η Porsche SE, ο μεγαλύτερος μέτοχος του VW Group, αντιμετωπίζει μήνυση στις Ηνωμένες Πολιτείες για αξιώσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο Dieselgate.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, στοχεύει την Porsche SE όπως επίσης και πρώην μέλη των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων της Volkswagen, ανέφερε η Porsche SE στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

Η Porsche SE, η οποία κατέχει το 53,3% της Volkswagen AG (VW Group), δεν εντόπισε τους ενάγοντες και δεν ανέφερε λεπτομερώς ή ποσοτικοποίησε πιθανές αξιώσεις, λέγοντας ότι η αγωγή δεν της είχε ακόμη επιδοθεί.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι είναι μέτοχοι της Volkswagen AG και υποστηρίζουν με τη δράση τους ισχυρισμούς της Volkswagen AG για λογαριασμό της Volkswagen AG,

ανέφερε η Porsche SE στην έκθεσή της.

Η μήνυση σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο του Dieselgate. Τα πάντα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν η Volkswagen παραδέχτηκε πως χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό σε 11 εκατ. αυτοκίνητά της για την παραποίηση των εκπομπών ρύπων τους. Το σκάνδαλο έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στην αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, αποζημιώσεις και νομικά έξοδα

Η Volkswagen και η Porsche SE υπόκεινται ήδη σε αξιώσεις μετόχων αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το σκάνδαλο, αλλά θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να επιλυθούν.

Τον περασμένο μήνα, οι μέτοχοι της Volkswagen ενέκριναν μια συμφωνία για αποζημιώσεις ύψους 288 εκατομμυρίων ευρώ, με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, τον επικεφαλής της Audi και δύο άλλα στελέχη που κρίθηκαν υπεύθυνα για το σκάνδαλο.