Μια ημέρα μετά το teaser, η Red Bull Racing μόλις παρουσίασε το ειδικό livery που θα φέρουν τα δύο μονοθέσια της στο τουρκικό GP, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο λόγος που το κάνει αυτό η Red Bull στο Τουρκικό GP είναι ότι η ημερομηνία, Κυριακή 10 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το φετινό Ιαπωνικό GP στη Suzuka, με την Honda να ήταν χορηγός τίτλου του αγώνα, στην τελευταία χρονιά της στη Formula 1.

1

Δυστυχώς, όμως, λόγω των περιορισμών της Covid-19, ο αγώνας ακυρώθηκε. Ο χρωματισμός στα μονοθέσια της Red Bull είναι μια χειρονομία ευχαριστίας και εκτίμησης για τους Ιάπωνες οπαδούς που ήλπιζαν να δουν τη Honda να αγωνίζεται για τελευταία φορά στην ιαπωνική πίστα.

2

Το livery της Red Bull Racing αποτελείται κυρίως από λευκό χρώμα, εμπνευσμένο από το μονοθέσιο Honda RA 272, με το οποίο ο Αμερικανός οδηγός Richie Ginther εξασφάλισε την παρθενική νίκη της εταιρείας στη Formula 1 στο Μεξικάνικο Grand Prix του 1965.

Όπως γνωρίζεις, η Honda ανακοίνωσε τον Οκτώβριο τέλος του 2020 ότι η σεζόν 2021 θα ήταν η τελευταία της στη F1, αποχωρώντας από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από επτά χρόνια, καθώς επέστρεψε στο σπορ με την McLaren το 2015. Μετά από τρεις αποτυχημένες σεζόν, η ιαπωνική εταιρία έγινε προμηθεύτρια power units στην Toro Rosso, το 2018, πριν τοποθετήσει τα κινητήρια σύνολα της και στις δύο ομάδες των ταύρων από το 2019 και μετά.

3

Η συνεργασία έχει σημειώσει 14 νίκες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του αξέχαστου θριάμβου του Pierre Gasly στο ιταλικό Grand Prix του 2020 για την AlphaTauri, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στη διεκδίκηση του τίτλου αυτή τη σεζόν από τον Max Verstappen.