Εκτός από το πρόγραμμα των 23 αγώνων της Formula 1, το παγκόσμιο συμβούλιο της FIA κατά την σημερινή συνεδρίασή του οριστικοποίησε το καλεντάρι και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally (WRC) για το 2022. Όπως και φέτος, του χρόνου θα διεξαχθούν 13 αγώνες, με την αυλαία να ανοίγει παραδοσιακά από το Rally του Μόντε Κάρλο.

1

Το Rally Acropolis φαίνεται να βρίσκει μια νέα θέση στο ημερολόγιο, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στις αρχές του φθινοπώρου, και συγκεκριμένα στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

2

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

Ο εθνικός μας αγώνας επανήλθε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επανασυστήθηκε με το νέο, σύγχρονο πρόσωπό του σε παλιούς και νέους φίλους. Αυτό το νέο πρόσωπο του αγώνα δεν εξαντλείται σε μία και μόνο χρονιά. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο WRC τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022.

Από σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ημερομηνία του επόμενου Rally Acropolis, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπαυλας. Ο αγώνας μας, έπειτα και από την επιτυχή διοργάνωσή του υπό άστατες καιρικές συνθήκες, βρήκε μια νέα θέση στο ημερολόγιο του WRC, αφού και για το 2022 η διεξαγωγή του θα γίνει το Σεπτέμβριο. Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!.

3

Σε ό,τι αφορά το ημερολόγιο στο σύνολό του, προβλέπεται και πάλι η διεξαγωγή του Rally Ιαπωνίας, που φέτος δε διεξήχθη λόγω των επιπτώσεων της Covid-19 στη χώρα, ενώ “ανοιχτή” παραμένει μία θέση στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, που φέτος πραγματοποιήθηκε το Rally Βελγίου.

4Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων

Αγώνας Επιφάνεια Ημερομηνία
Μόντε Κάρλο Μικτή 20-23 Ιανουαρίου
Σουηδία Χιόνι 24-27 Φεβρουαρίου
Κροατία* Άσφαλτος 21-24 Απριλίου
Πορτογαλία Χώμα 19-22 Μαΐου
Ιταλία Χώμα 2-5 Ιουνίου
Κένυα Χώμα 23-26 Ιουνίου
Εσθονία Χώμα 14-17 Ιουλίου
Φινλανδία Χώμα 4-7 Αυγούστου
Θα ανακοινωθεί Άσφαλτος 18-21 Αυγούστου
Ακρόπολις Χώμα 8-11 Σεπτεμβρίου
Νέα Ζηλανδία Χώμα 29 Σεπτ. – 2 Οκτ.
Ισπανία Άσφαλτος 20-23 Οκτωβρίου
Ιαπωνία Άσφαλτος 10-13 Νοεμβρίου