Η Volkswagen σκέφτεται να δημιουργήσει νέο εργοστάσιο για τη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Ο Ralf Brandstatter, CEO της Volkswagen άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η γερμανική να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό θα βρίσκεται κοντά στα κεντρικά της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ και αρχικά θα αναλάβει τη παραγωγή του Project Trinity.

Όπως τόνισε ο Brandstatter, η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κοντά στο κύριο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ, ικανού να παράγει περίπου 250.000 αυτοκίνητα ετησίως, θα ήταν λιγότερο περίπλοκη διαδικασία από την αναδιοργάνωση των υφιστάμενων μεταποιητικών μονάδων στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρίας.

Η τελική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί τον επόμενο μήνα, όταν οι βασικοί μέτοχοι θα κληθούν να επανεξετάσουν τα πενταετή σχέδια δαπανών του ομίλου.

Αισθανόμαστε ότι ο ανταγωνισμός από παλαιούς και νέους αντιπάλους εντείνεται και χρειαζόμαστε μια ισχυρή απάντηση σε αυτό,

είπε ο Brandstatter,

Οι συζητήσεις για το πώς να διατηρηθεί το εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ ανταγωνιστικό στη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, είναι ιδιαίτερα τεταμένες τον τελευταίο καιρό καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του VW Group, Herbert Diess και των επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων. Ο Diess προέτρεψε τους εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα να προετοιμαστούν για ταχύτερες μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν την Tesla, η οποία θα αρχίσει την κατασκευή αυτοκινήτων της στο πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιό της έξω από το Βερολίνο το επόμενο έτος.

Προειδοποίησε ότι η Tesla βελτιώνει γρήγορα την ποιότητα και μπορεί να περιορίσει τον χρόνο παραγωγής σε μόλις 10 ώρες ανά αυτοκίνητο στο γερμανικό εργοστάσιό της. Το κύριο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW στο Σβικάου χρειάζεται περισσότερες από 30 ώρες ανά όχημα, οι οποίες θα μειωθούν σε 20 ώρες το επόμενο έτος.

Ο Brandstatter πρόσθεσε πως η VW στοχεύει σε έναν παρόμοιο στόχο περίπου 10 ή 12 ωρών ανά όχημα. Μια νέα μονάδα συναρμολόγησης στο Βόλφσμπουργκ θα προσφέρει πιο αποτελεσματικό logistics και θα μείωνε τις παρεμβάσεις στην παραγωγή των δημοφιλών μοντέλων Golf και Tiguan, είπε χαρακτηριστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...