Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων για να πληρώσει φόρους

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk κάνει πράξη τη δέσμευσή του και από την αρχή της εβδομάδας έχει πουλήσει ήδη μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολαρίων, καθώς άσκησε δικαιώματα οψιόν που έλαβε ως μέρος του πακέτου απολαβών του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αρχικά πούλησε λίγο περισσότερο από 2 εκατ. μετοχές αξίας 2,5 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα. Τις δύο επόμενες ημέρες ακολούθησαν και άλλες ρευστοποιήσεις. Συνολικά πούλησε 4,5 εκατ. μετοχές σε τρεις ημέρες.

Ο Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, είχε καλέσει τους ακολούθους του στο Twitter να απαντήσουν εάν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του στην Tesla προκειμένου να φορολογηθεί επί του ρευστού αυτού. Το 57,9% απάντησαν θετικά. Εάν κάνει πράξη την εντολή τους, θα πουλήσει μετοχές συνολικής αξίας 21 δισ. δολαρίων και θα πληρώσει στην εφορία περί τα 4 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της Tesla είδε τη Δευτέρα και την Τρίτη τις μετοχές της εταιρείας του να κάνουν βουτιά, με αποτέλεσμα ο πλούτος του να συρρικνωθεί κατά 50 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg είναι το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί περιουσία δισεκατομμυριούχου σε τόσο σύντομο διάστημα, μετά τις απώλειες των 36 δισ. δολαρίων που είχε ο Jeff Bezos το 2019, όταν ανακοίνωσε το διαζύγιό του.

Εξακολουθεί πάντως να είναι κατά 98 δισ. δολάρια πλουσιότερος από τον δεύτερο στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, Jeff Bezos, μιας και η μετοχή της Tesla σήμερα παρουσιάζει άνοδο 4,34%, sta 1.067,95 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να αγγίζει τα 1,06 τρισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...