Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι πάνω από 5 εκατ. άνθρωποι -μεταξύ αυτών και η Kim Kardashian West- ζητούσαν επιείκεια από δικαστήριο του Κολοράντο των ΗΠΑ, για έναν οδηγό φορτηγού που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 110 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση αφορά για ένα δυστύχημα που συνέβη στις 25 Απριλίου του 2019 σε αυτοκινητόδρομο του Κολοράντο, όταν σε ένα φορτηγό που μετέφερε ξυλεία, “έσπασαν” τα φρένα του, με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα 28 οχημάτων, με 4 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 6 να τραυματίζονται.

Τον Οκτώβριο του 2021, τοπικό δικαστήριο καταδίκασε τον οδηγό του φορτηγού, τον 26χρονο Rogel Aguilera-Mederos με ποινή κάθειρξης 110 ετών, αλλά ο κόσμος και οι συνάδερφοι του ζητούσαν από τις αρχές να δώσουν χάρη στον οδηγό ή να μειώσουν την ποινή του. Ο δικαστής Bruce Jones πείστηκε, καθώς ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει την ποινή, η οποία πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι μειώθηκε στα “μόλις” 10 χρόνια.

Ο Aguilera-Mederos, ένας Κουβανός μετανάστης, είπε στους αξιωματούχους ότι είχε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού και ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τα άλλα οχήματα και έτσι έχασε τον έλεγχο του φορτηγού. Πριν το δυστύχημα, ο Aguilera-Mederos είχε καθαρό ποινικό μητρώο, και ενώπιον δικαστή έκλαψε ζητώντας συγχώρεση και επιείκεια, καθώς όπως είπε, ποτέ στη ζωή του δεν σκέφτηκε να πληγώσει κάποιον.

Ο Aguilera-Mederos θα έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους σε πέντε χρόνια.