Τον Μάρτιο του 2019, η Daimler ανακοίνωσε πως δημιουργεί μια νέα κοινοπραξία με την Geely στην Κίνα, η οποία πλέον πουλά τα αυτοκίνητα της Smart. Κάθε μια από τις δύο εταιρίες κατέχει το 50% των μετοχών της κοινοπραξίας, η οποία ονομάζεται Smart Automobile Co. και έχει έδρα την πόλη Ningbo, νότια της Σαγκάη, καθώς τα νέα Smart θα κατασκευάζονται αποκλειστικά στη Κίνα, αλλά θα συνεχίσουν να πωλούνται παγκοσμίως.

Με την είσοδο του νέου χρόνου, η Smart έκανε γνωστό ότι σταματά την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού EQ ForFour, η οποία γίνεται στο εργοστάσιο Novo Mesto, της Σλοβενίας, καταργώντας το ένα από τα δύο μοντέλα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της. Προς το παρόν, η παραγωγή του EQ ForTwo συνεχίζεται κανονικά, αλλά δεν θα αργήσει να καταργηθεί και αυτό, ώστε να έρθουν τα νέα μοντέλα που σχεδιάζει να παρουσιάσει προσεχώς.

Τα EQ ForTwο και EQ ForFour ανανεώθηκαν για τελευταία φορά το Σεπτέμβριο του 2019 και φέρουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, απόδοσης 60 kW (82 ίππων) και 160 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα του μικρού αυτοκινήτου πόλης είναι στα 130 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία για το EQ ForFour ανακοινώνεται στα 153 χλμ.