Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Εθνική Χωροφυλακή της Γαλλίας παρέλαβε τα πρώτα δύο Alpine A110 Pure, τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα για να υπηρετήσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η γαλλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video όπου βλέπουμε το εκπληκτικό sportscar να επιδεικνύει τις αρετές του, καθώς πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο οδηγός της Alpine στην F1, Esteban Ocon και συνοδηγός ο Laurent Rossi, CEO της εταιρίας.

Η Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας θα αποκτήσει συνολικά 26 A110, με τα εν λόγω περιπολικά να χρησιμοποιούνται σε καταδίωξεις υψηλών ταχυτήτων, ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Να θυμίσω ότι το Alpine A110 Pure ζυγίζει 1.100 κιλά και κίνηση παίρνει από τον 1.800αρη turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων με 320 Nm ροπής. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.