Δες το Hennessey Venom F5 να ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Tον περασμένο Νοέμβριο, η Hennessey παρουσίασε το spec του πρώτου πελάτη που παρέλαβε το Venom F5 του, αλλά η αμερικάνικη εταιρία δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την εξέλιξη και τις δοκιμές του αυτοκινήτου, το οποίο έχει γίνει sold-out εδώ και καιρό.

Πριν λίγες ώρες, η αμερικάνικη εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, όπου βλέπουμε ένα πρωτότυπο δοκιμών του μοντέλου να δοκιμάζεται μέσα σε έναν διάδρομο αεροδρομίου. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός του Venom F5 έχει ενεργοποιήσει το F5 Mode του κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι αυτός αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

O λόγος για τον 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”, απόδοσης 1.817 ίππων (ή 1.840 μετρικοί ίπποι) στις 8.000 σ.α.λ. και 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Το μπλοκ του είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, ενώ η κεφαλή από αλουμίνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι 280 κιλά. Με 277 άλογα ανά λίτρο, είναι ο δυνατότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο περιοριστής στροφών επεμβαίνει στις 8.500 σ.α.λ.

Από το video δεν είναι η ορατή η ταχύτητα που πιάνει το εντυπωσιακό hypercar, αλλά η Hennessey ανέφερε ότι ξεπέρασε τα 250 μίλια/ώρα (402 χλμ/ώρα). Ωστόσο, η εταιρία έχει υποσχεθεί ότι το Venom F5 θα σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα (483 χλμ/ώρα), για να φτάνει σε έναν άλλο μαγικό αριθμό, πιάνοντας τα 500 χλμ/ώρα.

Δες ακόμα

Δες και άκου το Hennessey Venom F5 πάνω στο δυναμόμετρο να “φτύνει” φλόγες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...