Δες και άκου το Hennessey Venom F5 πάνω στο δυναμόμετρο να “φτύνει” φλόγες

Σχετικά άρθρα

Tον περασμένο Νοέμβριο, η Hennessey ξεκίνησε τις παραδόσεις του Venom F5 και πλέον είναι απασχολημένη με την κατασκευή των υπόλοιπων 23 αυτοκινήτων, τα οποία έχουν γίνει sold-out εδώ και καιρό.

Πριν λίγες ώρες, η αμερικάνικη εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, όπου βλέπουμε ένα απογυμνωμένο πρωτότυπο του μοντέλου πάνω σε ένα δυναμόμετρο, και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ακούσεις τον κινητήρα που κινεί το εντυπωσιακό hypercar.

O λόγος για τον 6,6-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, με κωδική ονομασία “Fury”, απόδοσης 1.817 ίππων (ή 1.840 μετρικοί ίπποι) στις 8.000 σ.α.λ. και 1.617 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Το μπλοκ του είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, ενώ η κεφαλή από αλουμίνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι 280 κιλά. Με 277 άλογα ανά λίτρο, είναι ο δυνατότερος κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ ο περιοριστής στροφών επεμβαίνει στις 8.500 σ.α.λ.

Πατώντας το play, θα δεις και θα ακούσεις ένα πολύ ηχηρό φλογοβόλο, που σίγουρα θα σε αφήσει ικανοποιημένο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...