Η παραγωγή του De Tomaso P72 θα γίνεται στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούλιο του 2019 η De Tomaso παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed το πανέμορφο P72, το οποίο αντλεί έμπνευση από το P70 της δεκαετίας του 1960, με τον σχεδιασμό του να έχει ρετρό πινελιές.

Έκτοτε τα νέα για την μικρή ιταλική εταιρία έρχονται σποραδικά, καθώς τον Οκτώβριο του 2020 έγινε γνωστό ότι η εταιρία μετακομίζει στις ΗΠΑ έχοντας ξεκινήσει την αναζήτηση για το που θα στεγάσει την επιχείρησή της, γι’αυτό και βρισκόταν σε συνομιλίες με πολλές πολιτείες.

Αυτό, όμως, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς σήμερα η De Tomaso ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής στο Nurburgring της Γερμανίας, εκεί όπου θα συναρμολογείται το P72. Η παραγωγή του P72 είναι ο κύριος στόχος της De Tomaso αυτή τη στιγμή, καθώς η εταιρία στοχεύει το 2023, ως έναρξη των παραδόσεων των αυτοκινήτων στους πελάτες της.

Για να το επιτύχει αυτό, δεν θα ανακατασκευάσει απλώς ένα παλιό εργοστάσιο, αλλά χτίζει ένα ολοκαίνουργιο. Η απόκτηση μιας τοποθεσίας κοντά στην “Πράσινη Κόλαση” είναι διττής σημασίας, καθώς θα επιτρέψει στην εταιρία να δοκιμάζει το αυτοκίνητο πολύ πιο εύκολα.

Επιπλέον, η De Tomaso ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Capricorn Group. Ο εν λόγω όμιλος παράγει εδώ και δεκαετίες ανταλλακτικά για αρκετές σειρές πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως η F1, το WRC, το NASCAR, το MotoGP και πολλά άλλα. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές του ομίλου ήταν στην Porsche και την 919 LMP1, που κέρδισε το Le Mans.

Με την De Tomaso, η Capricorn θα αναπτύξει ένα bespoke πλαίσιο και την ανάρτηση για το P72. Μηχανικά, το μοντέλο θα φορά έναν V8 5,0-λίτρων κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 700+ ίππων με 825 Nm ροπής, που στροφάρει έως τις 7.500 σ.α.λ και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που έχει αναπτύξει η De Tomaso και διαθέτει έναν εντυπωσιακό -έργο τέχνης- επιλογέα ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...