Η Bentley επιβεβαίωσε σήμερα πως θα βγάλει στην αγορά το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2025. Αυτό θα κατασκευάζεται στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Crewe της Αγγλίας, στο οποίο η βρετανική εταιρία θα επενδύσει 2,5 δισ. λίρες (3 δισ. ευρώ) μέσα σε βάθος δεκαετίας. Έως το 2030 η Bentley θα παρουσιάσει 5 ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 4.000 άτομα, με το ηλεκτρικό μοντέλο να αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής Beyond100 της μάρκας, που την θέλει να μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρική εταιρία από το 2030 και μετά, στοχεύοντας επίσης και στη πλήρη ουδετερότητα άνθρακα έως το τέλος της δεκαετίας.

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Bentley θα βασίζεται στην Project Artemis πλατφόρμα που αναπτύσσει το VW Group, με το μοντέλο να είναι ένα σεντάν/SUV με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο EXP 100 GT με τον Adrian Hallmark, πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας, να δηλώνει πως επέλεξαν αυτήν την ασυνήθιστη διάταξη προκειμένου “να αποφευχθεί η αεροδυναμική αναποτελεσματικότητα ενός παραδοσιακού SUV αλλά να διατηρηθεί παράλληλα ο χώρος που προσφέρει ένα ανυψωμένο σώμα, για την άνετη προσαρμογή της μπαταρίας“.

Σύμφωνα με τον Hallmark, η Bentley θέλει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ως πελάτες, ενώ έως το 2025 ελπίζει να προσφέρονται στην αγορά μπαταρίες 110-120 kWh, που θα χαρίζουν σε ένα μοντέλο της εταιρίας του αυτονομία της τάξεως των 400-500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Ο Hallmark είπε πως απαιτείται μπαταρία 150 kWh ή μεγαλύτερη προκειμένου να μπορέσει η Bentley να βγάλει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα έχει ίδια αυτονομία με αυτή ενός SUV της με κινητήρα εσωτερικής καύσης.