Στις 6 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια της νέας Ford Mustang

Σχετικά άρθρα

Στα ψιλά γράμματα του δελτίου τύπου της ανακοίνωσης από την Ford ότι επιστρέφει στους αγώνες sport αυτοκινήτων από το 2024 με τη Mustang GT3, ανέγραφε και την ημερομηνία παρουσίασης της νέας γενιάς του μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα γενιά της Mustang θα κάνει το ντεμπούτο της στο NASCAR Cup στις 6 Φεβρουαρίου στο γήπεδο LA Coliseum και στη συνέχεια -δύο εβδομάδες αργότερα- στον αγώνα Daytona 500.

Η τρέχουσα γενιά της Mustang κυκλοφόρησε το 2015, με τη Ford να ετοιμάζει εδώ και μήνες τη νέα γενιάς της, η οποία έχει κωδική ονομασία S650. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και θα προσφέρεται και με έναν υβριδικό V8 κινητήρα, με τον 5,0-λιτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης να στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται τοποθετημένοι στους μπροστινούς τροχούς, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Βασικός κινητήρας θα παραμείνει ο 2,3-λίτρων EcoBoost, ενώ μέσα στον κύκλο της ζωής του μοντέλου θα υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η νέα Mustang θα βασίζεται στην CD6 πλατφόρμα, την πλατφόρμα δηλαδή που χρησιμοποιούν τα νέα Ford Explorer και Lincoln Aviator. Η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει προσθιοκίνητα, τετρακίνητα και πισωκίνητα μοντέλα, με την νέα Mustang να διαθέτει αρκετό αλουμίνιο, κάτι που θα μεταφραστεί σε μειωμένο βάρος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...