Μήνυσε την Mercedes επειδή το αυτόματο κλείσιμο των πορτών του έκοψε το δάχτυλο

Σχετικά άρθρα

Ο Richard Kastigar κατέθεσε μήνυση εναντίων της Mercedes-Benz επειδή το soft-close αυτόματο σύστημα κλεισίματος των πορτών της GLΕ που είχε μισθωμένη για περισσότερο από έναν χρόνο, του έκοψε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού.

Σύμφωνα με τον Kastigar, ο οποίος είναι ο επικεφαλής αναπληρωτής του τμήματος σερίφη της κομητείας Pima στην Αριζόνα των ΗΠΑ, το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2021 όταν ενώ η πλάτη του ήταν στραμμένη προς το αυτοκίνητο, ο αντίχειράς του βρισκόταν ακόμη ανάμεσα στη κολόνα και στη πόρτα. Τότε λειτούργησε ξαφνικά ο soft-close μηχανισμός με αποτέλεσμα να δει με τα μάτια του την πόρτα να του κόβει τον μισό του αντίχειρα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, εκεί όπου οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να συνδέσουν ξανά τον αντίχειρά του. Στη μήνυση του ο Kastigar υποστηρίζει πως λόγω του τραυματισμού του θα χάσει μισό εκατομμύριο δολάρια σε μισθούς αφού δεν μπορεί πλέον να εργαστεί. Μεταξύ άλλων η μήνυση αναφέρει:

Ένας άλλοτε περήφανος και ανεξάρτητος άνδρας που προστατεύει το κοινό από το κακό τώρα βασίζεται στη σύζυγό του για να τον βοηθήσει να πάει στην τουαλέτα, να κάνει ντους, να βουρτσίσει τα δόντια του, να ντυθεί και να κουμπώσει το πουκάμισό του.

Δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει ένα στυλό, να ταΐσει τον εαυτό του, να δέσει τα παπούτσια του, να χρησιμοποιεί εργαλεία και να βοηθά στο σπίτι με δουλειές όπως το πλύσιμο των ρούχων και το πλύσιμο των πιάτων.

Η μήνυση ζητά επίσης από την Mercedes να τοποθετήσει αισθητήρες στο soft-close αυτόματο σύστημα κλεισίματος των πορτών προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο Kastigar ζητά από την γερμανική εταιρία να σταματήσει την διάθεση του συγκεκριμένου συστήματος, καθώς δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιθανό κίνδυνο.

ΠηγήJustia.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...