Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών με πολύ βαρύ καμουφλάζ, μόλις διέρρευσαν δύο φωτογραφίες της Purosangue, που μας αποκαλύπτουν πλήρως τον σχεδιασμό του πρώτου SUV της ιταλικής εταιρίας.

Οι φωτογραφίες προέρχονται μέσα από το εργοστάσιο της Ferrari, με τη Purosangue να διαθέτει hatchback αμάξωμα, οπού ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους είναι άκρως επιθετικός και φέρνει κάποια στοιχεία από τη Roma.

Tα αποκαλυπτήρια του FUV (Ferrari Utility Vehicle, όπως το αποκαλεί η ιταλική εταιρίας) θα γίνουν μέσα στο 2022, ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, ώστε οι πελάτες της να πάρουν στα χέρια τους το πρώτο SUV της Ferrari στις αρχές του 2023.

Η Purosangue θα τοποθετηθεί απέναντι από την Aston Martin DBX και την Lamborghini Urus, ανοίγοντας μια νέα κατηγορία για την Ferrari. Στόχος της ιταλικής εταιρίας είναι το μοντέλο να προσφέρει τους χώρους και την άνεση ενός SUV, όπως επίσης την εμπειρία οδήγησης, την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου της Ferrari.

Θα κατασκευαστεί στη ευέλικτη προσθιο-κεντρομήχανη πλατφόρμα της εταιρίας, που μπορεί να φιλοξενήσει V6, V8 και V12 κινητήρες, με ή χωρίς υβριδική τεχνολογία. Η πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο πίσω κίνηση, όσο και τετρακίνηση, ενώ πάνω της μπορούν να κατασκευαστούν μοντέλα με 2 ή 4 καθίσματα.

Θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό της, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη καθ’ύψος ανάρτηση, προηγμένες αντιστρεπτικές που θα βελτιώνουν την κύλιση του αυτοκινήτου τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου, ενώ μηχανικά θα είναι διαθέσιμη με τρία σύνολα. Στη βάση θα υπάρχει o νέος 2,9-λίτρων V6 twin-turbo plug-in υβριδικός της 296 GTB, θα ακολουθεί ο 4,0-λίτρων υβριδικός V8 της SF90 Stradale και τέλος θα υπάρχει και ένας V12 ατμοσφαιρικός απόδοσης 800 ίππων.