Hamilton: Η Formula 1 χρειάζεται μη προκατειλημμένους αγωνοδίκες

Σχετικά άρθρα

Οι αποφάσεις των αγωνοδικών ήταν πολλές φορές στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς της Formula 1, με το αμφιλεγόμενο τέλος να οδηγεί στην απομάκρυνση του Michael Masi από την θέση του διευθυντή αγώνων και την αντικατάστασή του από δύο ανθρώπους.

Επίσης καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, μετά από μια σειρά περιστατικών, υπήρξε κάποια σύγχυση μεταξύ των οδηγών σχετικά με το τι επιτρέπεται να κάνουν όταν μάχονται και τι όχι.

O Lewis Hamilton, μιλώντας σήμερα από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται για τις πρώτες δοκιμές, κάλεσε τη FIA να διασφαλίσει πως η Formula 1 θα έχει αμερόληπτους αγωνοδίκες που θα διαιτητεύσουν τα GP, πιστεύοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που “συμπαθούν περισσότερο” συγκεκριμένους οδηγούς.

Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε μη προκατειλημμένους αγωνοδίκες. Οι οδηγοί αγώνων, κάποιοι είναι πολύ, πολύ καλοί φίλοι με συγκεκριμένα άτομα. Μερικοί ταξιδεύουν με συγκεκριμένα άτομα και τείνουν να αγαπούν περισσότερο κάποια από αυτά.

Απλώς πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν έχουν καμία προκατάληψη και είναι εξαιρετικά αντικειμενικοί κατά τη λήψη αποφάσεων.

Μετά το περσινό Grand Prix της Ρωσίας, ο Fernando Alonso ισχυρίστηκε πως υπάρχουν “διαφορετικοί κανόνες για διαφορετικούς ανθρώπους” και πως η εθνικότητα του πιλότου παίζει ρόλο για το τι ποινή θα πάρει. Αυτός ο ισχυρισμός απορρίφθηκε τότε από τον Michael Masi, ο οποίος είχε πει πως οι κανόνες εφαρμόζονται εξίσου για όλους.

Ο Hamilton τόνισε επίσης την ανάγκη για μεγαλύτερη ποικιλομορφία μεταξύ των αγωνοδικών της FIA. Για κάθε GP, υπάρχει συνήθως ένα σώμα τεσσάρων ατόμων που εργάζονται με τον έλεγχο του αγώνα για να κρίνουν περιστατικά και να αποφασίζουν για τις ποινές.

Θέλω να δω περισσότερες γυναίκες στο δωμάτιο των αγωνοδικών. Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλές γυναίκες αγωνοδίκες, νομίζω ότι πέρυσι ήταν ίσως μια ή δύο. Και νομίζω ότι θα ήταν φοβερό για του αγωνοδίκες να έχουν έναν άνδρα και μια γυναίκα ως δύο διευθυντές αγώνων. Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προώθηση της διαφορετικότητας.

O Sergio Perez της Red Bull πρόσθεσε πως:

Είναι στη φύση του αθλήματος να υπάρχει κάποια αβεβαιότητα. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνέπεια όπου είναι δυνατόν. Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο όπου όλα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Εδώ, κάθε περιστατικό είναι πολύ διαφορετικό και είναι πολύ δύσκολο για τους αγωνοδίκες να πάρουν αποφάσεις.

Πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε τους νέους διευθυντές αγώνα. Χρειάζεται πάντα χρόνος. Είναι στη φύση του αθλήματός μας. Είναι πάντα μια συζήτηση, δεν είναι τόσο απλή όσο άλλα αθλήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...