Μεγάλη ενίσχυση στα κέρδη και τα έσοδα της κατέγραψε η Stellantis το 2021, καταγράφοντας και μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση στο περιθώριο λειτουργικού κέρδους.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 18,01 δισ. ευρώ, έναντι 9,22 δισ. ευρώ που είχαν καταγράψει το 2020 οι εταιρίες της ( Fiat Chrysler, PSA Group). Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 13,4 δισ. ευρώ, και τα έσοδα από πωλήσεις της Stellantis σε 152,12 δισ. ευρώ έναντι 133,88 δισ. ευρώ το 2020. Το προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους ανήλθε στο 11,8% , έναντι εκτίμησης της διοίκησης για 10% χάρη στην ισχυρή πρόοδο των συνεργιών, που απέφεραν 3,2 δισ. ευρώ σε καθαρά χρηματικά οφέλη.

Τα αποτελέσματα-ρεκόρ αποδεικνύουν ότι η Stellantis βρίσκεται σε σωστή θέση προκειμένου να προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, ακόμη και στο πιο αβέβαιο περιβάλλον της αγοράς,

τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares. Για το 2022, η Stellantis αναμένει αύξηση του λειτουργικού κέρδους σε διψήφια ποσοστά.

Η Stellantis ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβραβεύσει τους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο και θα τους μοιράσει 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στα επιτεύγματα της εταιρείας. Όπως είπε ο Tavares:

Οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της Stellantis. Χάρη στη συνεχή εστίασή τους στην άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους καταφέραμε να επιτύχουμε αποτελέσματα ρεκόρ τον πρώτο χρόνο ως Stellantis.

Κάθε υπάλληλος της Stellantis ανέλαβε ένα εξαιρετικό έργο το 2021 συνδυάζοντας δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζοντας σοβαρές εξωτερικές προκλήσεις. Στόχος μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι να επωφεληθούν από την κερδοφόρα ανάπτυξη της εταιρείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβραβεύσουμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ομάδας μας για την ακούραστη δέσμευσή τους.

Παράλληλα, η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα πως η Fiat θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη από το 2027 και μετά, ενώ επιβεβαίωσε πως το Dodge Hornet και 16 άλλα plug-in υβριδικά θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2023.