Η Honda εκδίδει πράσινα ομόλογα για την χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης

Σχετικά άρθρα

Η Honda προχώρησε στην έκδοση και στη πώληση πράσινων ομολόγων αξίας 2,75 δισ. δολαρίων, με στόχο την άντληση επιπλέον κεφαλαίων από τις αγορές για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Honda που εκδίδει πράσινα ομόλογα. Αυτά θα χωριστούν σε τρία μέρη, με το μεγαλύτερο να αφορά 10ετή ομόλογα με απόδοση μεταξύ του 1,35% και 1,4%.

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν θα δρομολογηθεί για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, με την Honda να αποτελεί την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας που ανακοίνωσε την πρόθεση της να σταματήσει τελείως την παραγωγή και την πώληση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040. Ορισμένα κονδύλια θα κατευθυνθούν σε έτερα πράσινα projects, όπως επενδύσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αλλά και ανακύκλωσης υλικών και ανταλλακτικών.

Να σημειωθεί πως τον Νοέμβριο του 2021 σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και η Ford, πουλώντας πράσινα ομόλογα που της απέφεραν 2,5 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια ολοένα αυξανόμενη τάση ευρύτερα στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς οι εταιρείες αναζητούν επιπλέον χρηματοδότηση για την δρομολόγηση πιο φιλικών προς το περιβάλλον δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

Συνολικά πέρυσι οι πωλήσεις πράσινων ομολόγων έφτασαν στα επίπεδα ρεκόρ των 513 δισ. δολαρίων, όμως είναι πιθανόν να καταλήξουν ακόμη και να διπλασιαστούν την φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα για φέτος οι πωλήσεις αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ των 900 δισ. και του 1 τρισ. δολαρίων και να εκτοξευτούν στα 5 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...