Η Porsche θα αντικαταστήσει τα 1.000+ αυτοκίνητα που έχασε στο cargo πλοίο που βυθίστηκε

Σχετικά άρθρα

Στις 16 Φεβρουαρίου, το φορτηγό πλοίο Felicity Ace πήρε φωτιά 250 ναυτικά μίλια έξω από τις Αζόρες, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς τα 3.965 αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini, και Audi που μετέφερε από το λιμάνι Emden της Γερμανίας στο Davisville στο Rhode Island στην Αμερική.

Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κύτος του Ro-Ro πλοίου, και τελικά βυθίστηκε δύο εβδομάδες μετά την φωτιά, με τους ειδικούς να μιλούν πως η αξία των αυτοκινήτων που μετέφερε ξεπερνούσε τα 353 εκατ. ευρώ (401 εκατ. δολάρια).

Ανάμεσα στα σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα που μετέφερε το πλοίο υπήρχαν πάνω από 1.000 αυτοκίνητα της Porsche, με την γερμανική εταιρία να κάνει γνωστό ότι θα αντικαταστήσει αυτά που έχασε. Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, τόνισε ότι εναπόκειται στην εταιρία να αντικαταστήσει τα οχήματα, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, καθώς η μάρκα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική της αλυσίδα, εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και σε ημιαγωγούς.

Η τρέχουσα κατάσταση δεν βοηθά την Porsche να αντικαταστήσει άμεσα τα οχήματα, με τον Blume όμως να είναι αισιόδοξος και να προσθέτει ότι η εταιρία του είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως είναι λογικό, ο Blume δεν ήταν σε θέση να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε οι πελάτες θα παραλάβουν τα οχήματα τους, ενώ δεν προσδιόρισε ποια και πόσα μοντέλα χάθηκαν στο βυθό του Ατλαντικού.

Διάβασε ακόμα

Η Lamborghini επαναφέρει στην παραγωγή την Aventador, για να κατασκευάσει όσες κάηκαν στο Felicity Ace

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...