Στις 16 Φεβρουαρίου, το φορτηγό πλοίο Felicity Ace πήρε φωτιά 250 ναυτικά μίλια έξω από τις Αζόρες, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς τα 3.965 αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini, και Audi που μετέφερε από το λιμάνι Emden της Γερμανίας στο Davisville στο Rhode Island στην Αμερική.

1

Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κύτος του Ro-Ro πλοίου, και τελικά βυθίστηκε δύο εβδομάδες μετά την φωτιά, με τους ειδικούς να μιλούν πως η αξία των αυτοκινήτων που μετέφερε ξεπερνούσε τα 353 εκατ. ευρώ (401 εκατ. δολάρια).

Ανάμεσα στα σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα που μετέφερε το πλοίο υπήρχαν πάνω από 1.000 αυτοκίνητα της Porsche, με την γερμανική εταιρία να κάνει γνωστό ότι θα αντικαταστήσει αυτά που έχασε. Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, τόνισε ότι εναπόκειται στην εταιρία να αντικαταστήσει τα οχήματα, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, καθώς η μάρκα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική της αλυσίδα, εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και σε ημιαγωγούς.

2

Η τρέχουσα κατάσταση δεν βοηθά την Porsche να αντικαταστήσει άμεσα τα οχήματα, με τον Blume όμως να είναι αισιόδοξος και να προσθέτει ότι η εταιρία του είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως είναι λογικό, ο Blume δεν ήταν σε θέση να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε οι πελάτες θα παραλάβουν τα οχήματα τους, ενώ δεν προσδιόρισε ποια και πόσα μοντέλα χάθηκαν στο βυθό του Ατλαντικού.