Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση δύο teaser φωτογραφιών της ανανεωμένης έκδοσης του Hyundai Palisade, η Kia έδωσε με τη σειρά της δύο -επίσης- φωτογραφίες του facelift του Telluride. Όπως γνωρίζεις, τα δύο μοντέλα μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη, και τα αποκαλυπτήρια τους θα γίνουν στην έκθεση της Νέας Υόρκης στις 13 του μήνα.

Η Kia παρουσίασε το Telluride τον Ιανουάριο του 2019, με το κορεάτικο SUV να κατακτά τον τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2020. Οι πωλήσεις του αυξάνονται συνεχώς, με την εταιρία να αυξάνει την παραγωγή του, ώστε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση του.

Η ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου 8-θέσιου SUV θα αποκτήσει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με διαφορετική LED υπογραφή για τα φώτα ημέρας, που αποτελείται από δύο κάθετες γραμμές που κινούνται παράλληλα. Πιο σημαντικές αλλαγές, όμως, θα συμβούν στην καμπίνα, όπου η δεύτερη teaser δείχνει ότι το Telluride θα διαθέτει οθόνες δίπλα-δίπλα, όπως στα Sorento και Sportage.

Αυτό ήταν αναπόφευκτο να συμβεί, αφού η καμπίνα του μεγάλου SUV είχε αρχίσει να φαίνεται λίγο ξεπερασμένη με το σύστημα infotainment. Το ταμπλό δείχνει να διαθέτει ακόμα τρεις κεντρικούς αεραγωγούς, αλλά μερικά από τα φυσικά χειριστήρια από κάτω έχουν μεταφερθεί στην οθόνη αφής.

Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές, με το Telluride να εξακολουθεί να προσφέρεται με τον V6 κινητήρα 3,8-λίτρων απόδοσης 295 ίππων με 355 Nm ροπής που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το σύστημα τετρακίνησης HTRAC να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.